videomarketing
Podcast

Videomarketing: Action! Hoe ga je aan de slag mét & vóór de camera?

01.12.2023
door Amaryllis De Bast

Deze keer buigen we nogmaals over videomarketing, want in een vorige aflevering noemden we dat met recht en reden een trending onderwerp. Daarom gaan we in deze tiende aflevering dieper in op hoe je er zelf mee aan de slag kan.

Contentmarketing is een van de snelst evoluerende takken binnen de marketing. Bijblijven – of beter nog – vooroplopen? Dat lukt dankzij de podcast The Content Squad. In elke aflevering deelt iemand uit het vakgebied zijn of haar expertise – van marketingnieuws tot socialemediatips. Of je nu content creator, marketeer of manager bent, newbie of ouwe rot in het vak; deze podcast over contentmarketing is er om jou te informeren en inspireren.

Do’s & don’ts

De evolutie van video consumeren naar zelf video’s maken is tegenwoordig zo eenvoudig als het tevoorschijn halen van je smartphone. Maar, om een professioneel niveau te bereiken, zijn er cruciale overwegingen die in acht moeten worden genomen. Videoproducer en docent videoproductie- en strategie bij Karel de Grote Hogeschool Peter Van Keer benadrukt het belang van het behalen van een minimumkwaliteit, waarbij goede audio als eerste vereiste naar voren komt.

Gor Aroevic, client success manager video bij Smart Media Agency, waarschuwt voor het maken van video’s zonder duidelijke boodschap. Hij stelt dat de boodschap minstens even belangrijk is als de visuele elementen. Van Keer voegt hieraan toe dat veel bedrijven twee veelvoorkomende fouten maken: het aanschaffen van geavanceerde apparatuur zonder kennis over hoe deze optimaal en langdurig te benutten, en het produceren van inhoudsloze video’s.

Alle begin is moeilijk

Maar hoe begin je nu eigenlijk met het maken van video’s en welke inhoud deel je met je publiek? Van Keer geeft hierover het volgende advies: “Vraag je af wat jouw doelpubliek graag wil weten en start met het opstellen van een lijst met veelgestelde vragen (FAQ). Stel dat je tien veelvoorkomende vragen hebt verzameld. Beantwoord deze vragen in videovorm en publiceer wekelijks een video op je website. Op deze manier creëer je niet alleen videocontent voor de komende tien weken, maar zet je ook jezelf op de kaart, zonder iets te verkopen.”

Professionele hulp

Waarom zou een bedrijf dan een marketingbureau moeten inhuren? Aroevic benadrukt het belang van professioneel advies in compositie, kadrering en strategie, elementen die voor leken vaak onzichtbaar zijn. “Belangrijk is echter te begrijpen dat het inschakelen van een marketingbureau geen garantie is voor een kant-en-klare video. Creatieve input en samenwerking zijn nodig voor een succesvol eindproduct. Het proces moet worden gezien als een collectieve inspanning waarbij iedereen samenwerkt voor een beter resultaat”, aldus Aroevic.

Benieuwd naar meer? Beluister dan zeker de volledige tiende aflevering van ‘The Content Squad’, want er komen nog veel meer gouden tips aan bod.

Vorig artikel
Volgend artikel