3 vragen aan… Solvus
HR

3 vragen aan… Solvus

04.11.2022
door Fokus Online

Hoe lossen bedrijven hun talenttekort op?

“Wij geloven dat een totaltalentmanagementaanpak noodzakelijk is. Hiermee maak je gebruik van álle beschikbare talenten. Dat vraagt een geïntegreerde aanpak op de lange termijn, die modulair en flexibel is. Je werkt best met verschillende mechanismen om in te spelen op de noden. Wij noemen dat Build, Buy, Borrow: kijk welke talenten je al hebt en welke je wilt aantrekken of inhuren.”

Hoe vind je nieuw talent in de huidige arbeidsmarkt?

“Het is belangrijk om te focussen op competenties, niet op contractvorm. Als het gaat over talent acquisition is het met de schaarste op de markt belangrijk om snel te kunnen schakelen. Klassieke werving werkt goed maar duurt lang. Met freelancers, consultants en andere vormen van tijdelijke werkkrachten kan het ook, maar niet voor elk profiel. Ga er niet vanuit dat je er op de traditionele manier alleen zult komen. Maak gebruik van de digitalisering.” 

Hoe optimaliseer je je huidige talent? 

“Aan de hand van talent mapping breng je aanwezig talent in kaart. Zo krijg je een duidelijk beeld van blind spots en gaps tussen aanwezige competenties en welke er in de toekomst nodig zijn. Op basis daarvan kan worden overgegaan op ontwikkeling van de medewerkers.”

3 vragen aan SolvusLuc Engels
Algemeen directeur Solvus

Vorig artikel
Volgend artikel