diversiteitsstrategie
HR

3 vragen aan… JTI

09.11.2022
door Fokus Online

Hoe creëer je een werkplek waar iedereen zichzelf kan zijn?

“Door een diversiteitsstrategie te installeren met een globale en lokale invulling. Wij doen dat op basis van zes verschillende pilaren binnen ons Get Ready To B. YOU-programma. Medewerkers moeten de mogelijkheid hebben om in discussie te gaan. Dankzij sessies met externe trainers en management, en initiatieven binnen de organisatie kunnen zulke discussies plaatsvinden.”

Hoe trek je divers talent aan?

“Alles begint bij leiderschap. Er moet voldoende kennis zijn voor je een strategie uitrolt. Om een diversere pool aan te trekken, schrijven wij vacatures anders uit en werken we samen met een recruitment agency dat op diversiteit gericht is. We kijken minder naar opleidingsniveau en meer naar werkervaring, en schrappen bepaalde zaken uit het cv om een zo divers mogelijke blik te krijgen.”

Wat is een effectieve diversiteitsstrategie?

“Het is een lang proces waarbij bewustwording de eerste stap is. Wij zijn nu bezig met het uitstippelen van een beleid met KPI’s, waarbij we door middel van tussentijdse surveys willen zien of medewerkers echt gebaat zijn bij de veranderingen.”

Mirjam Draese, People & Culture Manager bij JTI

Vorig artikel
Volgend artikel