koffiecups
Agri & Food

Koffiecups: niets dan voordelen

19.07.2023
door Fokus Online

Koffie is niet zomaar een drankje. Goede, kwalitatieve koffie heeft een grote impact op je zintuiglijke beleving. Het is voor velen het eerste dat ze ’s morgens drinken, of het laatste voor ze naar bed gaan. De ene verkiest vers gemalen koffiebonen, terwijl de andere resoluut zweert bij capsules. Capsules of cups hebben dan ook tal van voordelen. Je vindt ze hier op een rijtje!

Exacte hoeveelheid

Ben je niet erg handig met het afmeten van de hoeveelheid koffie (gemalen of bonen)? Dan is een capsule erg geschikt voor jou. Je hebt namelijk altijd de precies afgemeten hoeveelheid koffie die je nodig hebt. Je hebt met andere woorden ook nooit last van te straffe of te slappe koffie.

Handig om mee te nemen

In veel bedrijven of hotels vind je koffiemachines voor koffiecups. Maar uiteraard beschikken ze niet altijd over alle smaken, of jouw favoriete blend. Een capsule is handig om mee te nemen, waar je ook gaat. Want zo kan je altijd genieten van je lievelingskoffie!

Kwalitatieve koffie

De beste of meest kwalitatieve koffie, bekom je door versgemalen bonen. Maar in de wereld van ‘snelle’ koffies, scoren capsules erg hoog op het vlak van kwaliteit. Zeker wanneer je ze vergelijkt met pads bijvoorbeeld.

Laagje crèma

Een kopje koffie is net niet compleet zonder dat heerlijke goudbruine laag on top! Zo’n lekker cremalaagje bestaat uit suikers, proteïnen en vetten. Er wordt vaak – verkeerdelijk – gedacht dat koffiecups niet zo’n amberkleurig laagje kunnen hebben, maar dat is gelukkig helemaal niet waar!

Hoog gebruiksgemak

Qua user experience scoort capsulekoffie echt wel het allerhoogst. Je neemt de cup, stopt ze in de machine, duwt op het knopje en klaar is kees. In no time geniet jij van je kopje koffie ’s ochtends of na je avondeten. Handig wanneer je gehaast bent en hét ultieme gebruiksgemak. En geen last meer van rondslingerende koffiebonen of gedoe met filterzakjes!

Diverse smaken

Koffiecapsules zijn beschikbaar in tal van smaken of melanges. Zo kan je voldoende afwisselen en variëren. Hou jij van een ristretto, espresso, macchiato, klassieke lungo of decaffeinato? Met cups kan het allemaal.

Lange houdbaarheid

Een van de grootste voordelen van koffiecups is de lange houdbaarheid. Zuurstof is namelijk een belangrijke factor om koffie zo goed mogelijk te bewaren. Luchtdichte en apart verpakte koffie zoals capsules zorgt dus voor een optimale bewaring van de smaak.

Vorig artikel