E-commerce

Geoptimaliseerde laadkades maken een wereld van verschil

02.03.2021
door Fokus Online

De huidige platformeconomie zorgt er niet enkel voor dat we vraag en aanbod steeds slimmer op elkaar kunnen laten inspelen. Maar betekent ook dat leveringen allerhande steeds vaker een cruciale bedrijfsactiviteit zijn geworden. Nadenken over efficiënt en doelgericht laden en lossen beperkt zich anno 2021 daarom allang niet meer tot de traditionele pakjesdiensten. 

Het rechtstreekse gevolg is uiteraard dat dit soort activiteiten steeds verder worden geoptimaliseerd. Halfvolle bestelwagens en lange wachttijden tussen leveringen worden meer dan ooit vermeden. Stellen dat een bedrijf nooit gebaat is bij onnodige stilstand of tijdverlies, is immers een wijd openstaande deur intrappen. 

Deze context verklaart ook meteen waarom perfect functionerende los- en laadkades van essentieel belang zijn voor een goede werking van logistieke centra. Zij zorgen niet enkel voor een veilige en vlotte overgang van de te vervoeren goederen. Ze spelen ook een cruciale rol in de duurzaamheid van het efficiënt verdelingsproces. 

Geoptimaliseerde laadkades

Complete toegangsoplossingen

Het valt met andere woorden moeilijk te betwisten dat laad-en-lossystemen die aangepast zijn aan de hedendaagse noden een meerwaarde zijn voor tal van bedrijven. Dit is dan ook het uitgangspunt van ASSA ABLOY Entrance Systems. Deze afdeling van het Zweedse ASSA ABLOY biedt naar eigen zeggen complete toegangsoplossingen voor distributie en logistiek. Die helpen verzekeren dat alle laad- en losactiviteiten op een snelle, veilige en energie-efficiënte manier gebeuren. “Elk type artikel profiteert van snel en efficiënt laden en lossen”, klinkt het bij ASSA ABLOY Entrance Systems.

De vereisten die komen kijken bij de distributie van goederen zijn bovendien steeds in grote mate gelijklopend. Hierdoor beschikken partners die zich hierop toeleggen over zeer relevante expertise. “In welke goederen je ook handelt – of dat nu de distributie betreft van verse levensmiddelen, huishoudelijke artikelen of gevoelige materialen zoals medicatie – je moet zorgen voor veiligheid, tempo en efficiëntie, een gepaste temperatuurregeling, kostenbeheersing en goede contacten met leveranciers.” 

Perfect functionerende laad- en loskades zijn van essentieel belang voor een goede werking van logistieke centra.

Efficiëntie, energiezuinigheid en veiligheid

De “complete toegangsoplossingen voor distributie en logistiek” van ASSA ABLOY Entrance Systems proberen op al deze uitdagingen een gepast antwoord te bieden. Iedere investering in een distributiecentrum moet zo goed mogelijk renderen, of het nu gaat om een totaal nieuw gebouw of de verbouwing van een bestaand centrum. “Met andere woorden: wij zorgen voor geoptimaliseerde en geautomatiseerde laadkades zodat jij voor je bedrijf kunt zorgen.” Concreet worden deze centra steeds op zo’n manier ingericht dat de magazijnen 24 uur per dag kunnen functioneren op basis van veilige en eenvoudige processen. 

Bij de inrichting van laadkades richt ASSA ABLOY Entrance Systems zich steeds op drie pijlers: efficiëntie, energiezuinigheid en veiligheid. Zo kan bijvoorbeeld een volledig laad- en lossysteem buiten de centrale magazijnruimte worden ingericht waardoor het energieverlies aan de laadperrons aanzienlijk wordt beperkt. Deze zogenaamde laadhuizen zijn bovendien voorzien van een dock shelter, die onder meer bescherming biedt tegen water, wind en stof. De speciale vergrendelingsystemen van de poorten garanderen dan weer een veilige werking. Minstens even belangrijk zijn de dock levelers, die bij elke laadbeurt opnieuw zorgen voor een optimale efficiëntie. 

Hoewel het gebruik van moderne technologieën vaak complexe bedieningssystemen met zich meebrengt, is dit hier niet het geval. Alles wordt namelijk aangestuurd via zeer gebruiksvriendelijke bedieningspanelen. Personeel kan die panelen dus met een minimum aan training probleemloos zelf bedienen. 

Geoptimaliseerde laadkades

Opleidingen en workshops

Geïnteresseerden kunnen bovendien terecht bij de ASSA ABLOY Entrance Systems Academy. Deze volledig uitgeruste showroom in Houthalen fungeert als een representatief podium waar al wie wil – van leergierige klanten of prospecten tot architecten of aannemers – terecht kan voor diverse opleidingen, workshops tot zelfs inspiratiesessies. Die vinden momenteel ook plaats in de vorm van webinars omwille van COVID-19. Hier kun je ervaren hoe de werking en functionaliteiten van geautomatiseerde poorten en deuren, maar evengoed van industriële poorten en los- en laadkades, kunnen worden vertaald naar de specifieke werkelijkheid van de eindgebruiker. 

Vorig artikel
Volgend artikel