duurzaamheid
Business

3 vragen aan… MVO Vlaanderen

21.01.2020
door Fokus-online.be

Wat is het huidige ‘klimaat’ inzake duurzaam ondernemen?

“Kmo’s moeten meer dan ooit rekening houden met duurzaamheid en zorg voor mens en milieu. Heel wat multinationals leggen sociale voorwaarden en milieu-eisen op aan hun partners en leveranciers. Ook consumenten beoordelen steeds vaker het ethisch karakter van een bedrijf alvorens te kopen.”

Welke doelstellingen zijn prioritair?

“Tegen 2030 engageerden alle lidstaten van de VN zich via de 17 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) tot initiatieven en beslissingen om onze planeet en maatschappij op duurzame koers te brengen. Nieuwe businessmodellen zijn nodig met aandacht voor mens, milieu en maatschappij, waarbij ook niet-financiële kosten in rekening worden gebracht.” vertelt MVO Vlaanderen.

Hoe krijg je medewerkers mee in die visie?

“Door een duurzaamheidsbeleid te integreren in de bedrijfsstrategie, kunnen bedrijven activiteiten en beslissingen toetsen aan duurzaamheidswaarden. Het is belangrijk om eerlijk en transparant te communiceren en zo medewerkersbetrokkenheid te creëren. Ook het aanreiken van ideeën en het toewijzen van verantwoordelijkheden moet kunnen.”

Vorig artikel
Volgend artikel