lusteloos
Gezondheid

Goed in je vel

22.08.2023
door Fokus Online

Voel je je de laatste tijd wat moe en lusteloos? Dan is het dringend tijd voor wat me-time om helemaal tot rust te komen. Iedereen heeft weleens een mindere periode, maar het is heel belangrijk dat je weer uit die dip komt. De vakantie is het ideale moment om tot jezelf te komen en al je zorgen, tenminste voor even, te vergeten. 

Bewegen 

Het lijkt misschien cliché, maar bewegen helpt écht om je beter in je vel te voelen. Wie sowieso al sportief aangelegd is, kan zichzelf een sportieve uitdaging opleggen en trainen voor een halve marathon of voor een fietswedstrijd bijvoorbeeld. Zo ben je gemotiveerder om eens extra te gaan sporten, ook al heb je daar niet altijd zoveel zin in. Achteraf heb je er sowieso deugd van! Ben je niet zo sportief aangelegd? Dan kan het ook gewoon deugd doen om naar buiten te trekken om op het gemak te wandelen of recreatief te fietsen. De buitenlucht en de natuur hebben een positief effect op je gemoed! 

Gezond eten 

Het is geen geheim dat je van vettig en ongezond eten niet gelukkig wordt. Let er dus op om voldoende groenten en fruit te eten. Neem bijvoorbeeld een lekker stukje meloen of wat aardbeitjes mee naar je werk. Je gaat minder snel opteren voor een koek wanneer je die ‘gezonde’ snoepjes voor je hebt liggen. Merk je van jezelf dat je niet gezond genoeg eet? Dan kan je je dieet aanvullen met voedingssupplementen en vitaminen. Hiervoor overleg je best even met een specialist. Het is in eerste plaats belangrijk om elke dag voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen, zodat je zeker geen tekorten krijgt aan foliumzuur, bepaalde vitaminen, magnesium of ijzer.

Goede nachtrust 

Door slaaptekort kan je je ook futloos en lusteloos voelen. Daarom is het ook zo belangrijk om te waken over een goede nachtrust. Ga op tijd slapen, beperk je schermtijd in je bed en maak het zo aangenaam mogelijk in je slaapkamer. Heb je aanhoudende last van bijvoorbeeld een verstopte neus, waardoor je een blijvend slaaptekort opbouwt? Dan kan een neusspray je ongetwijfeld uit de nood helpen. Dit kan je gemakkelijk kopen in een online apotheek. Let wel op dat je het met mate gebruikt.  

Ontspannen 

En tenslotte is het natuurlijk aan te raden om even los te koppelen van wat jou zoveel stress en lusteloos maakt. Is dat je werk, je gezinssituatie of je relatie? Zoek dan iets waarbij je helemaal tot rust komt. Of het nu mediteren, lezen, je huisdier aaien of reizen is. Allemaal goed, zolang jij je maar beter voelt!

Vorig artikel
Volgend artikel