gasflessen
Outdoor

3 vragen aan… Primagaz Belgium

21.06.2021
door Fokus Online

Waarom nu gasflessen gebruiken?

“Omwille van corona zien we dat outdoor living vandaag heel belangrijk is geworden. Denk bijvoorbeeld aan de terrasverwarming op de pas heropende horecaterrassen of de populaire kampeervakanties. Gasflessen kunnen al dit soort fijne momenten ondersteunen. We staan er niet altijd genoeg bij stil, maar de mogelijkheden die gasflessen met propaanoplossingen ons bieden zijn ontzettend groot. Ik denk bijvoorbeeld ook aan duurzame onkruidbestrijding.”

Zijn ze duurzaam?

“Een klassieke barbecue op houtskool stoot veel meer fijn stof uit dan een exemplaar op gas. Daarbovenop zijn gasflessen met biopropaan even performant als flessen met klassiek propaan, maar dan met een veel lagere CO2-uitstoot. Bovendien werken die op dezelfde installaties. Primagaz streeft om tegen 2040 enkel nog biopropaan te leveren. Zo trekken ook wij volop de kaart van duurzaamheid.”

Waar kun je gasflessen kopen?

“In tuinbouwcentra, lokale vrijetijdshandelaars, doe-het-zelf- zaken of zelfs tankstations. We zetten dus nog steeds in op het traditionele model waarbij de klant zichzelf gaat bevoorraden bij de lokale handelaar. Dat loopt zeer vlot, omdat we meer dan 1000 verdeelpunten in België hebben.”

Vorig artikel
Volgend artikel