garderobe
Vrouwen

Maak je garderobe zomerproof

27.03.2024
door Fokus Online

Hoera, na een lange, koude winter staat de lente eindelijk weer voor de deur. De dagen worden langer, vogeltjes fluiten vrolijk en de bomen krijgen groene blaadjes. Tijd dus om die dikke winterjassen en truien diep in je kast weg te stoppen en die luchtige blouses en kleedjes terug boven te halen. Dankzij deze tips tover je jouw garderobe zo om tot een zomers geheel.

Bewaar het overzicht

First things first: haal alle kleren die je hebt, zowel zomers als winters, uit je kleerkast en leg ze in overzichtelijke stapeltjes bij elkaar. Zo zie je in één oogopslag duidelijk wat je hebt, wat er nog ontbreekt en van wat je misschien wel te veel hebt. Door eerst duidelijk het overzicht te bewaren, zal je straks beter kunnen beslissen welke kleren in je zomergarderobe mogen en welke terug opgeborgen mogen worden bij de winterkleding.

Maak een zomerse selectie

Goed, nu je weer weet wat er eigenlijk allemaal in je kast hangt is het tijd om een zomerse selectie te maken voor je garderobe. Zorg voor een goede mix van luchtige broeken, blouses, hemden en topjes. Daarnaast is het ook aangeraden om een paar warmere stuks in je kleerkast te laten hangen, zoals een jeansbroek, gezellige huispakken voor dames, een dikke trui,… We wonen tenslotte nog steeds in België, dus zomer betekent soms ook nog een koudere dag met veel bewolking en zelfs regen.

Hang alles netjes op

Nu je toch al je kleren uit je kast hebt gehaald, is dit hét ideale moment om een grote kuis te houden en je kleerkast weer netjes op orde te leggen. Maak je lege kleerkast langs de binnenkant eerst goed schoon met een vochtige doek. Daarna kan je je zomerse kleding in de kast leggen. Hang kleedjes en nette blouses op aan kapstokken en plooi broeken, t-shirts en truien netjes op voor je ze in de kast legt. Voorzie een aparte lade of mandje voor je damesslips, sokken en ander ondergoed en pyjama’s. Want zeg nu zelf, het is toch veel fijner om ‘s ochtends een outfit te kiezen uit een geordende kleerkast, dan uit een puinhoop van kleren?

Berg je winterkleren op

Zo, nu je garderobe klaar is, wacht er je enkel nog één opdracht: je winterkleren opbergen. Hang dikke mantels en jassen netjes weg op een rek en hang er eventueel kledingbeschermers over. Zo blijven ze zeker goed bewaard tot het volgende winterseizoen en zijn ze ook beschermd tegen motten, stof en andere beschadigende factoren. Berg daarna al je dikke truien, broeken en thermisch ondergoed op in opbergdozen en bewaar ze onder je bed, bovenop je kleerkast of berg ze goed op in je dressing.

Vorig artikel