zakenreizen
Business

Zakenreizen als hefboom voor verdere groei

14.07.2018
door Fokus Online

Als beroepsvereniging behartigt de Belgian Travel Organisation de belangen van de grote reiskantoren in België. Haar leden vertegenwoordigen meer dan de helft van alle vliegtuigreizen die men in België boekt.

Stimuleren van internationale verkoop

De Belgische economie is gekend als een open economie met een zeer groot aandeel van import en export. Zakenreizen vormen een belangrijke hefboom om de internationale verkoop te stimuleren. De vraag naar zakenreizen blijft stijgen en dit toont aan dat video conferencing slechts een beperkte oplossing biedt. Zakenreizen zijn dan ook een investering om toekomstige groei te kunnen realiseren. Om de verdere groei van de Belgische economie te stimuleren is het van levensbelang dat wij kunnen beschikken over goed bereikbare luchthaven(s). En dat men voldoende continentale en intercontinentale vluchten aanbiedt.

Hoog tijd dus dat onze politici het belang van een goed functionerende nationale luchthaven inzien en de nodige knopen doorhakken onder andere inzake geluidshinder en de verdere ontwikkeling van de luchthaven. Dit zal ook luchtvaartmaatschappijen ertoe aanzetten om een ruim aanbod te voorzien en niet uit te wijken naar onze omringende landen.

Tijdrovende activiteit

Het hele proces rond het boeken van zakenreizen, het opvolgen van wijzigingen, de boekhoudkundige verwerking en dergelijke meer is een zeer tijdrovende activiteit. Een waarvan men de werkdruk vaak onderschat. Het outsourcen van dit proces aan een professioneel reisbureau of TMC (Travel Management Company) biedt vele voordelen. Alle elementen van de reis voeren professionelen uit waardoor uw mensen minder tijd verliezen. Via een gecentraliseerde facturatie en weldoordachte statistieken krijgt u meer controle op uw reiskosten. En kunt u aanzienlijk meer besparen op uw reisbudget. De veiligheid van uw reizigers opvolgen is in de huidige omstandigheden heel belangrijk. Daarom werken de TMCs ook een duty of care-programma uit. Dit laat toe om snel op te sporen waar uw reizigers zich bevinden.

De veiligheid van uw reizigers opvolgen is in de huidige omstandigheden heel belangrijk.

Verandering van bestaand businessmodel

Ook in de reiswereld experimenteert men met nieuwe technologieën waardoor het bestaande businessmodel substantieel verandert. Verschillende grote luchtvaartmaatschappijen zijn gestart met een nieuw boekingsplatform. Beter bekend als een ‘Direct Connect’-toepassing maar deze vertonen nog veel kinderziekten. De ultieme droom van de airlines is om rechtstreeks te kunnen verkopen in de hoop dat ze hierdoor hun prijzen kunnen doen stijgen. Meer nog dan vroeger staat de reisagent aan uw kant om de juiste keuzes te maken voor verplaatsingen en hotels. Het wordt steeds moeilijker om in dat labyrint de juiste keuze te maken zonder professionele hulp.   

Vorig artikel
Volgend artikel