beleggers
Business

3 vragen aan… Auréus

22.11.2019
door Fokus Online

Welke trends zie je binnen het vermogensbeheer van nu?

“De trend van zelf beleggen is weer wat afnemende. Beleggers zoeken specialisten die met maatwerk toegevoegde waarde bieden. Dat verklaart ook deels de groei van onafhankelijke partijen ten opzichte van banken die meer standaard diensten aanbieden. Ten tweede wordt er wat passiever belegd op de beurs, en investeert men daarbuiten vooral het liefst in vastgoed en private equity.”

Wat kun je zeggen over de fusiegolf in Nederland en België?

“Nederland kent zo’n 150 onafhankelijke vermogensbeheerders. In België zijn er dat een stuk minder. Al die losse vermogensbeheerders hebben een vergunning nodig en moeten aan compliance regelgeving voldoen. Dat kan stukken effectiever en efficiënter, wat an sich een fusiegolf op gang zou kunnen brengen. Deze komt echter nu pas langzaam op gang.”

Hoe ziet de belegger van nu eruit?

“De nieuwe generatie beleggers gaat ondernemender met zijn geld om. Ook stellen ze hogere eisen aan de informatievoorziening hieromtrent. Men wil altijd en overal toegang tot informatie hebben. De belegger van nu wil meer grip op zijn geld door toegenomen kennis over de mogelijkheden.”

Vorig artikel
Volgend artikel