Home Technologie IT Rekrutering: 3 vragen aan... Amandis

Rekrutering: 3 vragen aan… Amandis

Hoe hebben bedrijven en werkzoekenden de crisis tot hiertoe beleefd?
“Vanzelfsprekend is dit geen prettige tijd voor ondernemingen. Op vlak van rekrutering stellen we toch heel wat onzekerheid en vertraging vast, met een terugval in het aantal vacatures. Anderzijds zien we dat heel wat sterke bedrijven zijn blijven investeren in hun plannen voor rekrutering. Daarvoor blijkt het ook het goede moment. Want het tegenstrijdige effect van de crisis is: veel goede kandidaten worden opnieuw beschikbaar.”

Wat is de impact op het rekruteringsproces?
“Zowat elke fase verloopt vandaag digitaal: van het eerste gesprek tot de laatste handtekening op het contract. Alles wordt afgehandeld via Zoom, Skype of videoconferentie. Die omslag hebben bedrijven verrassend snel gemaakt. En er zijn absoluut voordelen. Voor een kennismakingsgesprek is het bijvoorbeeld veel makkelijker om op een digitale manier de juiste stakeholders bijeen te brengen; deelnemen kan ook vanop afstand.

Welke veranderingen zullen blijven?
“Voor de lange termijn lijkt er een lans gebroken om zeker de eerste gesprekken vaker digitaal te laten verlopen. Onze IT-profielen hebben alvast geen enkele moeite met het digitale traject. Wel geven kandidaten vandaag aan dat ze toch liever eens face-to-face hadden kennisgemaakt. Een digitale aanvang met een persoonlijk vervolg lijkt een interessante combinatie voor de toekomst.”

MEER

40 jaar IVF: een gigantische (ei)sprong voorwaarts

Fertiliteit Een embryo verwekken in een glazen schaaltje en hem/haar daarna terug in de baarmoeder plaatsen zodat er een kindje uit geboren kan worden. Meer dan veertig jaar al gebruiken artsen deze techniek om de kinderwens van jonge stellen alsnog in vervulling te laten gaan. Wereldwijd staat de teller op meer dan acht miljoen IVF-baby’s.

Automatisering, verbindende factor binnen duurzaamheid

Veel bedrijven kiezen er in de eerste plaats voor om te investeren in verhoogde efficiëntie. Dit terwijl investeren in duurzaamheid nodig is én ook een heuse ROI kan geven. Hierbij kan automatisatie van groot belang zijn. Automatisatie is namelijk letterlijk en figuurlijk de verbindende factor tussen het verpakkingsproces en de – interne – logistiek en distributie.

Gezonde voeding gaat de strijd aan met diabetes

Gezonde voeding Aan diabetes lijden meer en meer mensen en dat zal in de nabije toekomst niet veranderen. We letten niet genoeg op onze voeding en krijgen dan als resultaat overgewicht. Gezond eten is dus de boodschap. Maar hoe doen we dat dan?

‘Industrie 4.0, niets om bang voor te zijn’

Industrie 4.0De technologische ontwikkelingen gingen nog nooit zo snel. We spreken zelfs over een ‘vierde industriële revolutie’. Hoe zorgen we ervoor dat iedereen profiteert van de technologische vooruitgang?

Leren van de Lorelei

Duaal leren Duaal leren en levenslang leren zijn twee thema’s waar de nieuwe Vlaamse Regering sterk op inzet. De uitrol van duaal leren is dit schooljaar, na drie jaar piloteren, over heel Vlaanderen officieel van start gegaan. In diezelfde periode is het aantal leerlingen vertienvoudigd, en ondertussen zijn er ook pilootprojecten gestart in het hoger- en volwassenenonderwijs. Maar een systeem waar leren centraal staat, is ook zelflerend en daarom trok SYNTRA Vlaanderen met haar partners op studiereis naar Denemarken.

3 vragen aan… Mecam Group

Interieur Het comfort van de mensen moet voorop staan. Voor een echt mooi resultaat wordt het meubel afgewerkt met hoogwaardige materialen.