Home Technologie IT Rekrutering: 3 vragen aan... Amandis

Rekrutering: 3 vragen aan… Amandis

Hoe hebben bedrijven en werkzoekenden de crisis tot hiertoe beleefd?
“Vanzelfsprekend is dit geen prettige tijd voor ondernemingen. Op vlak van rekrutering stellen we toch heel wat onzekerheid en vertraging vast, met een terugval in het aantal vacatures. Anderzijds zien we dat heel wat sterke bedrijven zijn blijven investeren in hun plannen voor rekrutering. Daarvoor blijkt het ook het goede moment. Want het tegenstrijdige effect van de crisis is: veel goede kandidaten worden opnieuw beschikbaar.”

Wat is de impact op het rekruteringsproces?
“Zowat elke fase verloopt vandaag digitaal: van het eerste gesprek tot de laatste handtekening op het contract. Alles wordt afgehandeld via Zoom, Skype of videoconferentie. Die omslag hebben bedrijven verrassend snel gemaakt. En er zijn absoluut voordelen. Voor een kennismakingsgesprek is het bijvoorbeeld veel makkelijker om op een digitale manier de juiste stakeholders bijeen te brengen; deelnemen kan ook vanop afstand.

Welke veranderingen zullen blijven?
“Voor de lange termijn lijkt er een lans gebroken om zeker de eerste gesprekken vaker digitaal te laten verlopen. Onze IT-profielen hebben alvast geen enkele moeite met het digitale traject. Wel geven kandidaten vandaag aan dat ze toch liever eens face-to-face hadden kennisgemaakt. Een digitale aanvang met een persoonlijk vervolg lijkt een interessante combinatie voor de toekomst.”

MEER

‘Zo mis je de innovatietrein niet’

Herman DeracheInnovatie is iets anders dan telkens opnieuw totaal nieuwe zaken uitvinden. Innoveren betekent ook slimme, bestaande technologieën combineren om tot een nieuw product, bedrijfsproces of businessmodel te komen. Die innovatiecultuur moeten bedrijven in België nog meer omarmen willen we mee blijven rijden in het Europese koppeloton. 

‘De toegevoegde waarde van onze sector wordt nog te...

Chemiesector Onze relatie met chemie is dubbel: enerzijds zorgt de sector voor tal van producten die ons leven gemakkelijker maken, anderzijds is het een van de meest vervuilende industrieën. Tel daarbij nog eens op dat de chemische sector voor heel wat werkgelegenheid zorgt, en je krijgt een duurzame uitdaging om U tegen te zeggen.

Dirk Van der Stede: De droogte van 2018

Afgelopen zomer verdiende het predikaat ‘historisch’ omwille van zijn warmte, zonuren en uiteraard zijn droogteproblemen… Maar deze zomer kan ook historisch zijn voor de versnelde doorstart die Vlaanderen maakt naar een duurzaam watergebruik.

Olivier Marquet: ‘Een nalatenschap dat voortleeft’

Goede doelenOver de laatste jaren ontving UNICEF België meerdere schenkingen en vooral legaten gaande van enkele duizenden euro’s tot een huis in Spanje en een kasteel in België. De trend is stijgend en het concept raakt steeds meer ingeburgerd.

Internet of Medical Things waakt over je gezondheid

IoMT Het Internet der Dingen maakt onze huizen slimmer, onze industrie performanter, onze magazijnen veiliger. Nu speelt de technologie ook haar troeven uit in de medische zorg. De inzet: meer comfort en een betere preventie voor de patiënt.

Als de ‘rite of passage’ uit de hand loopt

Bij een studentendoop in Vorselaar is deze week een student in coma beland nadat hij een grote hoeveelheid visolie had moeten drinken. Dat dopen op die manier aflopen, is zeldzaam maar niet ongehoord. Waarom bestaat die traditie van het dopen eigenlijk? En wat heb je er als student aan?