Home Technologie IT Rekrutering: 3 vragen aan... Amandis

Rekrutering: 3 vragen aan… Amandis

Hoe hebben bedrijven en werkzoekenden de crisis tot hiertoe beleefd?
“Vanzelfsprekend is dit geen prettige tijd voor ondernemingen. Op vlak van rekrutering stellen we toch heel wat onzekerheid en vertraging vast, met een terugval in het aantal vacatures. Anderzijds zien we dat heel wat sterke bedrijven zijn blijven investeren in hun plannen voor rekrutering. Daarvoor blijkt het ook het goede moment. Want het tegenstrijdige effect van de crisis is: veel goede kandidaten worden opnieuw beschikbaar.”

Wat is de impact op het rekruteringsproces?
“Zowat elke fase verloopt vandaag digitaal: van het eerste gesprek tot de laatste handtekening op het contract. Alles wordt afgehandeld via Zoom, Skype of videoconferentie. Die omslag hebben bedrijven verrassend snel gemaakt. En er zijn absoluut voordelen. Voor een kennismakingsgesprek is het bijvoorbeeld veel makkelijker om op een digitale manier de juiste stakeholders bijeen te brengen; deelnemen kan ook vanop afstand.

Welke veranderingen zullen blijven?
“Voor de lange termijn lijkt er een lans gebroken om zeker de eerste gesprekken vaker digitaal te laten verlopen. Onze IT-profielen hebben alvast geen enkele moeite met het digitale traject. Wel geven kandidaten vandaag aan dat ze toch liever eens face-to-face hadden kennisgemaakt. Een digitale aanvang met een persoonlijk vervolg lijkt een interessante combinatie voor de toekomst.”

MEER

Tomaat verwarmd, energiereus verarmt

VoedingWe consumeren dagelijks tomaten. Maar staat u er ooit bij stil hoe ze gekweekt worden? En: wist u dat u misschien met de elektriciteit van de tomatenteler voor uw laptop zit? “We voorzien in onze eigen verwarming en verkopen 97 procent van de opgewekte stroom aan het net.”

Samen staan we sterk

vrijwilliger Volgens een studie van de Koning Boudewijnstichting zet maar 12,5 procent van de Belgische bevolking zich in om van deze wereld een betere plaats te maken.

‘Industrie 4.0, niets om bang voor te zijn’

Industrie 4.0De technologische ontwikkelingen gingen nog nooit zo snel. We spreken zelfs over een ‘vierde industriële revolutie’. Hoe zorgen we ervoor dat iedereen profiteert van de technologische vooruitgang?

Activiteiten om je feestdagen te slijten

Activiteiten Last van overtollige vakantie-energie, die je ergens anders kwijt moet kunnen dan aan de tafel of in je luie zetel? Volgende activiteiten zijn hot and happening, zodat je met gemak je dagen even vol krijgt als die stevig gevulde kalkoen op het menu.

Oost, west, welk studentenverblijf kies je best?

Huisvesting Als je verder gaat studeren, heb je veelal een dak boven je hoofd nodig en een ruimte om tussen de boeken te kruipen wanneer het weer die tijd van het jaar is. De voor- en nadelen van verscheidene woonsituaties op een rijtje. 

Circulair hoeft niet altijd lastig of moeilijk werkbaar...

Circulair ondernemen Een circulair businessmodel motiveert medewerkers, overtuigt klanten en knipt in de kosten. Circulaire economie loont, en allicht nog meer in post-coronatijd. Maar kennis is key, dus vermijd valkuilen en omring jezelf met de juiste partners.