rekrutering
IT

Rekrutering: 3 vragen aan… Amandis

18.06.2020
door Fokus-online.be

Hoe hebben bedrijven en werkzoekenden de crisis tot hiertoe beleefd?

“Vanzelfsprekend is dit geen prettige tijd voor ondernemingen. Op vlak van rekrutering stellen we toch heel wat onzekerheid en vertraging vast, met een terugval in het aantal vacatures. Anderzijds zien we dat heel wat sterke bedrijven zijn blijven investeren in hun plannen voor rekrutering. Daarvoor blijkt het ook het goede moment. Want het tegenstrijdige effect van de crisis is: veel goede kandidaten worden opnieuw beschikbaar.”

Wat is de impact op het rekruteringsproces?

“Zowat elke fase verloopt vandaag digitaal: van het eerste gesprek tot de laatste handtekening op het contract. Alles wordt afgehandeld via Zoom, Skype of videoconferentie. Die omslag hebben bedrijven verrassend snel gemaakt. En er zijn absoluut voordelen. Voor een kennismakingsgesprek is het bijvoorbeeld veel makkelijker om op een digitale manier de juiste stakeholders bijeen te brengen; deelnemen kan ook vanop afstand.

Welke veranderingen zullen blijven?

“Voor de lange termijn lijkt er een lans gebroken om zeker de eerste gesprekken vaker digitaal te laten verlopen. Onze IT-profielen hebben alvast geen enkele moeite met het digitale traject. Wel geven kandidaten vandaag aan dat ze toch liever eens face-to-face hadden kennisgemaakt. Een digitale aanvang met een persoonlijk vervolg lijkt een interessante combinatie voor de toekomst.”

Vorig artikel
Volgend artikel