toerist
België

Vlaanderen, vakantieland voor Belgen

08.05.2019
door Fokus-online.be

Op vakantie gaan in eigen land is de kortste weg naar verwondering. Zulke vakanties zijn ook beter voor het milieu in vergelijking met een vliegvakantie. Bovendien zijn we ook graag geziene gasten, want wij waarderen gastronomie en historisch erfgoed.

Iedereen gaat natuurlijk graag naar de kust, met zijn aangename zandstranden, gezellige zeedijken en veel animatie. De Kempen in Limburg en Antwerpen vormen evenzeer topbestemmingen. De rust van de weidse heidegebieden en schaduwrijke bossen zijn ideaal om te ontspannen tijdens een hete zomer. Ons land is ook een geweldige wandel- en fietsbestemming. De provincies hebben de laatste jaren enorm geïnvesteerd in goed onderhouden, bewegwijzerde paden. Er zijn specifieke familievriendelijke routes gemaakt zoals het KD-aanbod in de Westhoek of het Wandelwalhalla in de Vlaamse Ardennen. Maar bij ons komt natuurlijk ook de echte wielertoerist aan zijn trekken, zoals bijvoorbeeld op de pittige Sven Nys Cycling Route. Belgen staan daarbovenop ook bekend als Bourgondiërs bij uitstek. Daarom kun je in elke uithoek van ons land genieten van heerlijke brasseriekeuken tot topgastronomie.

Schat aan erfgoed

We leven hier omgeven door een enorme schat aan erfgoed. In al onze kunststeden kun je rondleidingen met een gids reserveren in de diensten voor toerisme. Er bestaat nu een aanbod specifiek afgestemd op de binnenlandse toerist: kroegentochten met een biersommelier, citygolfen, culinaire wandelingen… Bovendien zijn er enkele nieuwe topmusea zoals het Museum Hof van Busleyden in Mechelen en het Afrikamuseum in Tervuren. Ik ben nu pas naar de tentoonstellingen rond Wereldoorlog I geweest. ‘In Flanders Fields’ in Ieper maakte zo’n indruk op mij dat ik die zeker aanraad.

De toeristische sector staat te popelen om de Belg met open armen te ontvangen.

Logeren

Als je als single of koppel op vakantie wil, zijn onze hotels ideaal. Wie persoonlijker ontvangen wil worden, kiest best voor een B&B. Daar verblijf je immers bij de gastheer en -vrouw thuis. De laatste jaren zijn vakantiewoningen in opmars, zowel in vakantieparken als bij onafhankelijke uitbaters. Dat type logie is ideaal voor gezinnen, vriendengroepen en grotere familievakanties. De grootouders nodigen dan hun kinderen en kleinkinderen uit om er enkele dagen samen op uit te trekken en herinneringen te maken. Vakantiewoningen blinken dan ook uit in voorzieningen zoals barbequetoestellen, zwembad, sauna, speeltuinen en wifi.

De toeristische sector staat in ieder geval te popelen om de Belg met open armen te ontvangen. Niet aarzelen dus en beleef deze zomer als toerist in eigen land!

Vorig artikel
Volgend artikel