Vlaanderen
Maatschappij

Vlaanderen Vakantieland: De kortste weg naar verwondering

18.12.2020
door Fokus-online.be

Dat 2020 een bijzonder jaar was, dat hoef ik je niet te vertellen. Tijdens deze bizarre periode hebben we met zijn allen de schoonheid van onze buurt en van heel Vlaanderen (her)ontdekt.

En met die ontdekkingstocht doorheen Vlaanderen zijn we nog lang niet klaar. Heb je bijvoorbeeld zin in een bezoekje aan een aantal boeiende musea? Energie over om enkele verrassende fietstochten te ondernemen? Prachtige gebouwen ontdekken overal waar je kijkt? Heerlijk eten en gezellige wandelingen door groene bossen en smalle straatjes? Dat en zoveel meer vind je terug in Vlaanderen.

Want neen, je hoeft écht niet ver te reizen, te rijden of het vliegtuig te nemen om volledig verwonderd te worden. Bovendien houdt reizen in ‘Vlaanderen Vakantieland’ je ecologische voetafdruk klein. Een troef waar we gretig op kunnen inzetten, ook wij bij Logeren in Vlaanderen doen dat.

Genieten op meerdere manieren

We willen er graag allemaal eens even tussenuit, weg van huis, uit de sleur die de coronacrisis misschien wel met zich meebracht. Want ook in deze vreemde tijden is het belangrijk om af en toe de pauzeknop in te drukken en te genieten. En gelukkig zijn er voldoende manieren om dat te doen:

  • Meer dan 1.800 gastvrije logies liggen op een boogscheut van je deur en staan klaar om jou en je reisgezelschap een ontspannende vakantie te bezorgen.
  • Wil je er samen met je partner even tussenuit? Droom dan samen weg in een charmante bed and breakfast of sfeervol hotel.
  • Mag het wat avontuurlijker? Overnacht dan op een idyllisch plekje middenin de natuur.
  • Kijk je ernaar uit om er nog eens op uit te trekken met jouw vrienden of familie Vakantiewoningen vind je in elk formaat terug.
  • Of snuif je al eens graag wat cultuur op? Waarom zou je dan niet kiezen voor een citytrip en zo je weg doorheen de stad plannen? In Vlaanderen vind je een vijftal kunststeden terug waar je naar hartenlust cultuur kunt ontdekken en ‘s avonds uitrust in je eigen knusse verblijfplekje.

“Ook in deze vreemde tijden is het belangrijk om de pauzeknop in te drukken en te genieten.”

Qualitytime als cadeau

Daarnaast doet reizen in eigen land je vaak nog meer ontdekken: je proeft lokale streekproducten, je smult van culinaire hoogstandjes, je ontdekt verrassende musea en uitdagende fiets- en wandelroutes nemen je op sleeptocht. En ben je in deze drukke periode voor de eindejaarsfeesten op zoek naar een cadeau? Dan heb ik nog een tip voor je. Schenk iemand simpelweg een vakantie in eigen land. Zo geef je niet alleen wat qualitytime cadeau – wat onbetaalbaar is – maar je steunt er ook de lokale logiesuitbaters mee. Het ideale last- minutecadeau dus. Want geef toe, daar zijn we allemaal wel eens schuldig aan.

Ik wens je, samen met de rest van het team van Logeren in Vlaanderen, alvast hartverwarmende feestdagen toe. En laat je ook in 2021 verwonderen door Vlaanderen Vakantieland.

Sophie De Coninck – © Bert Stephani

Vorig artikel
Volgend artikel