bubbelbad
Gezondheid

6 redenen waarom je een bubbelbad moet hebben

11.05.2017
door Fokus Online

Een bubbelbad zorgt steevast voor een instant vakantiegevoel. Een plons in het warme water en je voelt je meteen volledig zen. De ongedwongen gezelligheid van een bubbelbad, de “onthaasting”, geen openbaar zwembad of wellnessinstituut ontsnapt eraan.

De laatste jaren duiken bubbelbaden ook steeds vaker op bij mensen thuis. De trend om meer van je tuin te genieten en er een plek van te maken waar je tot rust kan komen, zet zich door. Van de houtgestookte hot tub tot de opblaasbare spa, ze vinden vlot hun weg naar de tuin.

Wij geven je alvast 6 redenen waarom ook jij een bubbelbad in huis moet hebben.

Relax in zomer én winter

In België heerst een gematigd klimaat. Dus ook al lijkt een zwembad in de tuin wel een leuk idee, jaarlijks krijgen we heel wat guur weer en regen over ons heen. Het aantal dagen per jaar waarop je in ons Belgenlandje aan je zwembad kan liggen zonnen, zijn dus vaak op één hand te tellen. En wil je je zwembad verwarmen, dan volgt gegarandeerd een gepeperde energierekening.

In een bubbelbad, daarentegen, vind je zowel verfrissing tijdens de warmste zomerdagen als een gezellige dosis warmte in putje winter. Het water is makkelijk te verwarmen tot een temperatuur van 40°, koukleumen hoeven dus niets te vrezen!

Kies voor betaalbare luxe

De tijd dat enkel de happy few zich een bubbelbad konden veroorloven, is voltooid verleden tijd. Tegenwoordig heb je voor 400 euro al een opblaasbaar basismodel. Afhankelijk van de grootte, het gebruikte materiaal en de vele toeters en bellen – denk aan airjet, hydrojet, verlichting – kan de prijs sterk variëren. Kies je dus voor en kleine bubbelbad voor een tête-à-tête of voor een XL-model om met de volledige groep vrienden van te genieten?

Geniet zelfs op een klein terras

Na een blik op het enorme aanbod kan je meteen het beeld van de bubbelbad in een gigantische villatuin opbergen. Ook in een kleine stadstuin, of zelfs een rooftop terras, komt een bubbelbad perfect tot z’n recht. Een oppervlakte van 4m² is voldoende om je eigen zen-plekje te creëren.

Breng kleur in je leven en tuin

Felroze lounge zetels op je terras, met bijhorende bijzettafeltjes en lampionnen? Een minimalistisch tuinhuis met ledverlichting, centraal tussen de buxussen? Met je tuin doe je wat jij wil. Een rode, blauwe, witte of zwarte bubbelbad, modern of klassiek, rond of vierkant… Zolang het past in het totale plaatje, kan je eigenlijk weinig verkeerd doen. Laat die fluo bubbelbad maar komen!

Verjaag de stress

Je komt thuis na een drukke werkdag. Na het eten stop je de kinderen in bed of ruim je nog wat op. En daarna, tijd voor ontspanning! In plaats van een hele avond in je onesie voor televisie te hangen, is het hoog tijd voor iets anders. Met een bubbelbad in huis hoef je zelfs de deur niet uit te gaan. Badjas aan: check! Teenslippers: check! Sfeerverlichting: check!

Verwen je lichaam

Een half uurtje in de bubbelbad is niet alleen leuk en heerlijk ontspannend. Het is ook gezond en kan wonderen doen voor je lijf! Het warme water verlicht spier- en gewrichtspijnen, de massage door de hydrojets zorgt dan weer voor een betere bloedsomloop. Je spieren ontspannen zich, je voelt je goed in je vel. Mens sana in corpore sano is voortaan jouw levensmotto!

Vorig artikel
Volgend artikel