Home Smart partner Slimme grasmaaier: 3 vragen aan... Robomow

Slimme grasmaaier: 3 vragen aan… Robomow

 

Vanessa Van Herpen

Vanessa Van Herpen
Marketing Coördinator bij Robomow

 

 

Zijn alleen mensen met een grote tuin gebaat bij een slimme grasmaaier?
“Een slimme grasmaaier is geschikt voor elk type tuin. Een grote tuin levert natuurlijk meer fysiek voordeel omdat je niet zelf al die meters moet lopen, maar voor een kleine stadstuin werkt het ook prima. De maaiers zijn compact van formaat, wat dan daar weer in het voordeel van de stadstuin pleit.” 

Hoe ver gaat de techniek?
“Robotmaaiers kun je, afhankelijk van het model, besturen en instellen met je smartphone of via een webapp. Daar kun je programmeren wanneer hij wel of niet moet maaien. Het gras lijkt dan wel groener aan de overkant, dankzij een gps-trackingfunctie kun je precies in de gaten houden waar hij aan het werk is. Huisdieren gedetecteerd? Je maaier herkent dit en gaat via een veilige route om de obstakels heen. En voor wie nog een stapje verder wil, de maaiers reageren tegenwoordig ook op Alexa Voice, waardoor je gewoon maar moet vragen of hij het gras wil afrijden.” 

Is het duurzamer dan een traditionele grasmaaier?
“De maaiers werken met een accu. Het kost je dus enkel geld op het moment dat hij aan het laden is. Er komt geen vervuilende benzine of olie aan te pas. Doordat je hem bijna iedere dag aan het werk zet, snijdt hij slechts minuscule sprietjes per keer af, waardoor deze niet in het zicht blijven liggen én zorgen voor een hydratatie van de bodem. Slimme grasmaaiers gaan bovendien nagenoeg geruisloos te werk. Frustraties van buren omdat jij op zondag het gras afrijdt, zijn dus echt verleden tijd.”

MEER

Het turbulente huwelijk van recht en IT

GDPRPrivacy, cybercriminaliteit, hacking… ICT-recht is een rechtstak die de laatste jaren voortdurend nieuwe uitdagingen op haar bord kreeg. Met de wet op het ethisch hacken en de GDPR-richtlijnen duiken opnieuw belangrijke dossiers op.

‘In Gent mis ik de connectie met de natuur’

Lokale producten, lokale leveranciers en koken met wat de seizoenen bieden. Het voelde voor topchef Kobe Desramaults tien jaar geleden al als de enige goede weg. En met succes, want zijn unieke keuken werd al tweemaal bekroond met een Michelinster.

Jeroen De Wit: “Op de werkvloer zie je de...

Teamleader Zijn start-up, Teamleader, die hij samen met twee kompanen oprichtte, bouwt software voor bedrijven en groeit sinds 2012 als kool. Hoe staat CEO Jeroen De Wit tegenover levenslang leren en waarom is dat volgens hem goed voor bedrijven en studenten?

Data puren uit IoT: eerst stappen, dan lopen

Industrial Internet of Things Het industriële Internet of Things is een hot topic tegenwoordig. Toch rijden veel bedrijven zich nog vast als ze aan zo’n IIoT-project beginnen. Vooral waarde puren uit beschikbare data, en er een solide business caserond bouwen, wordt nogal eens vergeten, zegt Piet Vandaele, CEO van het Gentse technologiebedrijf Waylay.

Over de toekomst van de rechtspraak gesproken…

De rechtspraak legt haar eigen historiek vast in vonnissen en arresten. Ze geeft daarmee ook deels haar toekomst vorm, al ziet niet iedereen de contouren daarvan nog even duidelijk als vroeger – ondanks of met dank aan de steeds complexere wet- en regelgeving. 

Het kantoor van de toekomst

Van de eerste Generatie Z’ers die aan de slag gaan, tot het stijgende aantal burn-outs: verschillende maatschappelijke tendensen maken dat onze kantoren er in...