slimme grasmaaier
Lifestyle

Slimme grasmaaier: 3 vragen aan… Robomow

17.06.2020
door Fokus Online

Zijn alleen mensen met een grote tuin gebaat bij een slimme grasmaaier?

“Een slimme grasmaaier is geschikt voor elk type tuin. Een grote tuin levert natuurlijk meer fysiek voordeel omdat je niet zelf al die meters moet lopen, maar voor een kleine stadstuin werkt het ook prima. De maaiers zijn compact van formaat, wat dan daar weer in het voordeel van de stadstuin pleit.” 

Hoe ver gaat de techniek?

“Robotmaaiers kun je, afhankelijk van het model, besturen en instellen met je smartphone of via een webapp. Daar kun je programmeren wanneer hij wel of niet moet maaien. Het gras lijkt dan wel groener aan de overkant, dankzij een gps-trackingfunctie kun je precies in de gaten houden waar hij aan het werk is. Huisdieren gedetecteerd? Je maaier herkent dit en gaat via een veilige route om de obstakels heen. En voor wie nog een stapje verder wil, de maaiers reageren tegenwoordig ook op Alexa Voice, waardoor je gewoon maar moet vragen of hij het gras wil afrijden.” 

Is het duurzamer dan een traditionele grasmaaier?

“De maaiers werken met een accu. Het kost je dus enkel geld op het moment dat hij aan het laden is. Er komt geen vervuilende benzine of olie aan te pas. Doordat je hem bijna iedere dag aan het werk zet, snijdt hij slechts minuscule sprietjes per keer af, waardoor deze niet in het zicht blijven liggen én zorgen voor een hydratatie van de bodem. Slimme grasmaaiers gaan bovendien nagenoeg geruisloos te werk. Frustraties van buren omdat jij op zondag het gras afrijdt, zijn dus echt verleden tijd.”

Vanessa Van Herpen, Marketing Coördinator bij Robomow

Vorig artikel
Volgend artikel