slimme keukens
Bouwen & Wonen

Slimme keukens: 3 vragen aan… Whirpool

07.09.2020
door Fokus Online

Vormen slimme (connected) keukens de toekomst?

“Zeker! Als je binnen dat kader van slimme keukens werkt, kun je veel tijd besparen door bijvoorbeeld via een app je oven voor te verwarmen vanuit de auto. Ook een afzuigkap die automatisch aangaat bij rook- of vetvorming past in deze trend. ‘Guided cooking’ is eveneens in opkomst: de app onthoudt welke ingrediënten of recepten je voorkeur hebben en past daar suggesties op aan.”

Veel mensen stappen over van gas op inductie. Waarom?

“Deels door het beleid van de overheid: nieuwbouwwoningen hebben minder vaak een gasaansluiting. Op termijn wil de overheid natuurlijk alle huizen van het gas af. Maar ook de voordelen van inductie zelf zijn overtuigend: het is veiliger omdat er minder restwarmte is, dus is de kans kleiner dat je je brandt. De kookplaat is makkelijker schoon te maken en je kunt de temperatuur beter reguleren.”

Welke innovaties zien we terug binnen die slimme keukens?

“Inductieplaten waarbij de afzuigkap in de plaat is ingebouwd, doen het goed. Ook koken met stoom wordt populairder. Zo blijven de smaak, kleur en voedingsstoffen van producten beter behouden. Onze ovens hebben een ‘koken met stoom’-functie en zijn dus erg multifunctioneel. Maar de grootste innovatie binnen slimme keukens is de Crisp-Fry: frituren in je combimagnetron zonder toevoeging van olie. Het combineren van verschillende kooktechnieken is een trend, en daarin past deze innovatieve magnetrontechniek.”

Vorig artikel
Volgend artikel