activiteiten
Lifestyle

Activiteiten om je feestdagen te slijten

13.12.2018
door Fokus-online.be

Last van overtollige vakantie-energie, die je ergens anders kwijt moet kunnen dan aan de tafel of in je luie zetel? Volgende activiteiten zijn hot and happening, zodat je met gemak je dagen even vol krijgt als die stevig gevulde kalkoen op het menu.

Kerststad, Luik (van 30 november 2018 tot 6 januari 2019)

Als Europese kersthoofdstad van 2018 wil de stad Luik zich meer dan ooit profileren als echte ‘Kerststad’. De winkelstraten van het stadscentrum, getooid met hun duizenden sprookjesachtige lichtjes, nodigen uit om van de ene happening naar de andere te kuieren. De kerststad en haar vele activiteiten bekoren dus het hele gezin.

De traditionele kerstdorpen (van 30 november tot 30 december, op de Place Saint-Lambert en de Place du marché), de kerstschaatsbaan (van 30 november tot 6 januari op de Place de la Cathédrale), het 28steEuropese Circusfestival (van 13 december tot 6 januari op de Boulevard d’Avoy) en de betoverende voorstelling van de ‘klokkenluiders van Kerstmis’in de kathedraal (van 26 tot 30 december, en op 1 en 2 januari in de Cathédrale Saint-Paul). De Luikse winkels openen zelfs hun deuren op zondag 16 en 23 december, telkens van 11 tot 18 uur. Genieten maar!

Winterspeeltuin 2018

Van 26 tot en met 30 is de Brabanthal in Leuven een grote binnenspeeltuin. Kinderen vanaf 3 jaar kunnen zich er uitleven op de kermisattracties en springkastelen. Een hele dag speelplezier voor slechts 8 euro per kind. Ouders en kinderen jonger dan 3 mogen gratis binnen.

Speel alsof je leven ervan af hangt! Laat je omtoveren in een superheld of prinses aan onze grimestand. Klim in de reuzeglijbaan of draai rondjes op de rups. Gezellig op de zwiermolen of op en neer op een van de vele springkastelen? Er is voor elk wat wils. Jong en oud komen aan hun trekken. Bouw wat in onze bouwhoek of kom chillen in de rustige leeszone. Geniet tussendoor van een heerlijk versgebakken wafel of croque monsieur. Plezier gegarandeerd!

En papa en mama? Die kunnen genieten van een hapje en een drankje op het terras van de gezellige Winterspeeltuin.

Het Huis van de Europese Geschiedenis

Het Huis van de Europese geschiedenis is de uitgelezen plek om een duik in het verleden te nemen. Het museum, een project van het Europees Parlement, biedt een uniek perspectief op de 19deen 20steeeuw, met speciale aandacht voor Europese integratie.

Ook biedt het tal van vermakelijke en interactieve mogelijkheden voor gezinnen. Jonge -en minder jonge- bezoekers kunnen samen een tijdreis maken om enkele hoogte- en dieptepunten van de afgelopen eeuwen te verkennen. Verspreid over vier verdiepingen zijn er voor kinderen tussen 6 en 10 jaar speciale ontdekkingsruimten waar ze de Europese geschiedenis op een speelse manier kunnen verkennen. Hierbij worden ze vergezeld door Prinses Europa en haar broer Cadmus. Bij aankomst ontvangen ze een activiteitenboekje en een gezinsrugzak met allerleispullen die hen helpen om de expeditie tot een goed einde te brengen. Een museumbezoek wordt op die manier een spannend avontuur!

James Bond voor één dag

Je geheime missie vindt plaats in Koezio, het opleidingscentrum voor special agents van alle leeftijden (vanaf 1,4m groot). Op het programma: vier districten doorlopen en als echte meesterspion raadsels ontcijferen. Denk echter niet als James Bond de missie alleen te volbrengen. Je zult je grenzen verleggen, maar vooral moeten samenwerken in team om de opdracht tot een goed einde te brengen. In het labyrint, tijdens de obstakels of de quiz: Koezio test continu de groepscohesie via verschillende ludieke, logische en sportieve opdrachten. De sleutel tot succes? Goede communicatie en strategie. Het beste uit jezelf halen en je medespelers aanmoedigen het beste van zichzelf te geven. Sportief of minder sportief, na anderhalf tot twee uur zullen jullie allen met een grote glimlach van je avontuur terugkeren, met enkele calorieën verbrand en het gevoel iets uitzonderlijk te hebben verwezenlijkt. Interesse in een avontuur als special agent?

Vorig artikel
Volgend artikel