Home Lifestyle Slimme keukens: 3 vragen aan... Whirpool

Slimme keukens: 3 vragen aan… Whirpool

Vormen slimme (connected) keukens de toekomst?
“Zeker! Als je binnen dat kader van slimme keukens werkt, kun je veel tijd besparen door bijvoorbeeld via een app je oven voor te verwarmen vanuit de auto. Ook een afzuigkap die automatisch aangaat bij rook- of vetvorming past in deze trend. ‘Guided cooking’ is eveneens in opkomst: de app onthoudt welke ingrediënten of recepten je voorkeur hebben en past daar suggesties op aan.”

Veel mensen stappen over van gas op inductie. Waarom?
“Deels door het beleid van de overheid: nieuwbouwwoningen hebben minder vaak een gasaansluiting. Op termijn wil de overheid natuurlijk alle huizen van het gas af. Maar ook de voordelen van inductie zelf zijn overtuigend: het is veiliger omdat er minder restwarmte is, dus is de kans kleiner dat je je brandt. De kookplaat is makkelijker schoon te maken en je kunt de temperatuur beter reguleren.”

Welke innovaties zien we terug binnen die slimme keukens?
“Inductieplaten waarbij de afzuigkap in de plaat is ingebouwd, doen het goed. Ook koken met stoom wordt populairder. Zo blijven de smaak, kleur en voedingsstoffen van producten beter behouden. Onze ovens hebben een ‘koken met stoom’-functie en zijn dus erg multifunctioneel. Maar de grootste innovatie binnen slimme keukens is de Crisp-Fry: frituren in je combimagnetron zonder toevoeging van olie. Het combineren van verschillende kooktechnieken is een trend, en daarin past deze innovatieve magnetrontechniek.”

MEER

Elke seconde zetten we ons in 
voor de toekomst...

BDDe naam BD doet bij jou misschien geen enkel belletje rinkelen, maar toch ben je gegarandeerd al met producten van het bedrijf in contact gekomen. Als producent van medische toebehoren – injectienaalden, insulinepennaalden, katheters, testkits…

Waarom ondernemers zot zijn van Antwerpen

ondernemenElk jaar stampen zo’n 10.000 Antwerpenaren een eigen zaak uit de grond. Daarmee is de provincie koploper van Vlaanderen. Maar waarom is Antwerpen zo’n uitstekende plek om te ondernemen?

Samenwerken en van elkaar leren

Philippe MuytersAls onze economie een koerswedstrijd zou zijn, reden we met Vlaanderen vandaag vooraan in het peloton. Meer zelfs: de commentatoren zouden zeggen dat we in een uitstekende positie zitten om de finale aan te vatten. Onze economie groeit, de werkloosheid daalt al drie jaar onafgebroken en we exporteren meer dan ooit tevoren. Kortom: Vlaanderen rijdt op kop. 

Filip Peeters: ‘Er is maar een ding dat telt...

Film Dat de Belgische film boomt, is algemeen geweten en daar mogen we zeker fier op zijn. Volgens Filip Peeters zijn het de tax shelter en de professionalisering van de sector die de Belgische film populair maakten. Zo wil hij ook zichzelf nu opnieuw uitvinden.

Is Industrie 4.0 voor iedereen?

Industrie 4.0 moet de fabrieken van morgen strategisch en economisch sterker maken. Toch slagen maar weinig bedrijven effectief in de transitie. Is Industrie 4.0 dan wel zo realistisch en noodzakelijk?

Drie vragen aan… Heytens

Heytens is specialist in raamdecoratie en richt haar winkels tegenwoordig veel vaker in volgens een jong en modern concept.