applicaties
IT

Hoe bedrijven de uitdagingen van de veranderende wereld kunnen aangaan

23.11.2022
door Fokus Online

Digitalisering en automatisering zijn niet meer weg te denken uit het bedrijfsleven. Vroeger vertaalde zich dat in uitgebreide en dure ontwikkelingen met soms een lage kans op slagen, terwijl de behoeftes veel sneller veranderen. Vandaag de dag zijn er tal van ontwikkelingsplatformen, waardoor het voor ondernemers niet altijd evident is om hierin de juiste keuzes te maken.

“Bedrijven hebben vandaag meer dan ooit nood aan modernisering”, vertelt Tom Eeraerts, coördinator van 2commit. “Enerzijds van hun applicaties en anderzijds van hun businessprocessen. Er zijn nog heel wat bedrijven die manuele of papieren processen hebben die gemakkelijk geautomatiseerd kunnen worden, denk bijvoorbeeld aan onboarding door hr of repetitieve invoer van data in verschillende systemen. Ook wat hybride werken betreft, is er vaak nog ruimte voor verbetering. We gaan naar een fase waarin het niet meer uitmaakt of iemand van thuis of op kantoor werkt. Applicaties moeten dit kunnen ondersteunen en dat op een veilige en gebruiksvriendelijke manier.

We gaan naar een fase waarin het niet meer uitmaakt of iemand van thuis of op kantoor werkt. Applicaties moeten dit kunnen ondersteunen en dat op een veilige en gebruiksvriendelijke manier.

Meer tijd voor corebusiness

“Klanten willen nu eenmaal meer tijd te besteden aan hun corebusiness dan aan zaken die gemakkelijk geautomatiseerd kunnen worden. Klanten komen vaak met deze problematiek tot bij ons. Wij kijken dan samen met hen wat er al aanwezig is en welke kennis ze in huis hebben. Dit geeft een goede basis om de toekomstige architectuur van hun applicatielandschap te bepalen.”

Dankzij de veelzijdigheid van het Microsoft-ecosysteem, waar veel bedrijven bewust of onbewust al gebruik van maken, zijn we in staat om nog meer op maat te werken. De huidige ontwikkelingen laten ons toe om door middel van ‘low code’ heel snel een applicatie te ontwikkelen. Hierdoor kunnen we efficiënt inspelen op de veranderende noden van een bedrijf. Bij complexe processen kan er nog steeds gebruik gemaakt worden van ‘high code’-applicaties. De meerwaarde van het ecosysteem zit in de kracht van het gebruik van beide platformen.”

Vorig artikel
Volgend artikel