innovatie
IT

3 vragen aan… Pàu

24.11.2022
door Fokus Online

Waarom moeten bedrijven blijven innoveren?

“Dankzij innovatie kunnen bedrijven hun positie op de markt behouden. Anders val je al snel uit de boot. Kijk maar naar de grote marktleiders uit de jaren 90 zoals BlackBerry, dat nu nog amper bestaat. Vooral traditionele bedrijven denken dat het niet nodig is een innovatieve strategie aan te nemen omdat hun product ‘altijd nodig zal zijn’, zoals pakweg een wasmiddelenbedrijf. Data tonen aan dat zo’n instelling zelden werkt.”

Kun je innovatie nog los zien van digitalisering?

“Vroeger wel, maar nu niet meer. Elke actie of handeling bevat een of ander digitaal format. Daarom is het belangrijk dat (klassieke) bedrijven niet denken dat ze uit de wind zitten. De digitalisering gaat zo snel dat je de vinger aan de pols moet houden en best samenwerkt met partners die de juiste begeleiding bieden en strategieën uitwerken.”

Hoe breng je innovatieve producten op de markt?

“Marktonderzoek is het belangrijkste. Je kunt geen product op de markt brengen als je niet weet welke nood er heerst. Als een product niet werkt, moet je een grote inspanning leveren om mensen te triggeren en het tij te keren. Een innovatief product is dan ook enkel geslaagd wanneer er een massale adaptatie-rate is op de markt.”

innovatie

 

 

 


Victor Vandermeiren
Talent acquisition specialist bij Pàu

Vorig artikel
Volgend artikel