Home Business 3 vragen aan… Fanny Sterckx

3 vragen aan… Fanny Sterckx

Wat is het belang van een relocationprofessional?
“Veel internationale bedrijven bieden relocationpakketten aan om hun personeel en familie te ondersteunen tijdens een verhuizing. Zelfs als er geen pakket wordt aangeboden, kan het toch de moeite waard zijn om professionele relocationondersteuning te zoeken. Verhuizen kan resulteren in een zeer stressvol en gecompliceerd proces dat de slaagkans van de verhuizing drastisch kan doen dalen.”

Wat zijn de gevolgen van een mislukte relocation?
“De financiële kosten voor het bedrijf kunnen oplopen tot wel 2,5 maal de jaarlijkse salariskosten van de werknemer. Een mislukte verhuizing kan er eveneens toe leiden dat werknemers toekomstige verhuizingen weigeren, relatieproblemen hebben en zelfs het bedrijf vroegtijdig verlaten.”

Wat houdt een relocationpakket precies in?
“Relocationprofessionals kunnen veel stress wegnemen. Zij beheren het proces van de hele verhuizing; assistentie bij de immigratie, het voorzien van tijdelijke en permanente huisvesting, het opstellen van een huurovereenkomst, het vinden van een school, het regelen van de administratie, het aanbieden van taalcursussen en interculturele trainingen en het verhuizen van de inboedel.”

MEER

(Klimaat)spel zonder grenzen

Bogdan Vanden BergheVan het +2°C scenario naar -2°C. Bogdan Vanden Berghe ziet veel redenen om niet alleen bij ons, maar wereldwijd in te zetten op een energierevolutie. “Toch blijven we ons gedragen alsof het een zaak is van individuele inspanningen.”

“We kunnen niet metaal op de weg blijven duwen”

Frank Van GoolDe wegen slibben dicht en we staan met z’n allen steeds langer in de file. De bedrijfswagens worden daarbij vaak met de vinger gewezen, al dan niet onterecht. Maar hoe kijkt de leasesector tegen de problematiek aan? En welke oplossingen stellen zij voor? Wij gingen het vragen aan Frank Van Gool, voorzitter van de beroepsvereniging Renta.

Vitamine D: het zonnetje onder de vitaminen

immuunsysteemVitamine D, dat vooral wordt aangemaakt wanneer onze huid aan zonlicht wordt blootgesteld, speelt een veel belangrijkere rol in onze gezondheid dan de meeste mensen beseffen. Zo is het niet alleen onmisbaar voor onze botgezondheid, maar vormt het ook een belangrijke ondersteuning van ons immuniteitssysteem.

Alternatieve city tours

ActiviteitenDe paasvakantie overleven/invullen: we doen het allemaal anders. Je kunt de gezelligheid opzoeken door opeengepakt de toeristische trekpleisters te bezoeken in binnen-en buitenland... of niet. 

Data is the new gold

INFRASTRUCTUUR Industrie 4.0 is de vierde industriële revolutie. Het omvat het samenkomen van nieuwe technologieën – zoals data-analyse, Internet of Things, 3D-printing, artificial intelligence... – om uitgebreide voordelen te bieden aan industrieën in allerlei sectoren. Maar ziet iedereen die voordelen?

Alles slim en intelligent

DomoticaEen slimme telefoon, een slim horloge, een slimme auto… Alles is slim tegenwoordig. En je woning? Wees daar ook maar zeker van. De kans is namelijk groot dat je over vijf jaar ook in een slim huis woont dankzij verregaande domotica. Domo-wat?