Home Business 3 vragen aan… Fanny Sterckx

3 vragen aan… Fanny Sterckx

Wat is het belang van een relocationprofessional?
“Veel internationale bedrijven bieden relocationpakketten aan om hun personeel en familie te ondersteunen tijdens een verhuizing. Zelfs als er geen pakket wordt aangeboden, kan het toch de moeite waard zijn om professionele relocationondersteuning te zoeken. Verhuizen kan resulteren in een zeer stressvol en gecompliceerd proces dat de slaagkans van de verhuizing drastisch kan doen dalen.”

Wat zijn de gevolgen van een mislukte relocation?
“De financiële kosten voor het bedrijf kunnen oplopen tot wel 2,5 maal de jaarlijkse salariskosten van de werknemer. Een mislukte verhuizing kan er eveneens toe leiden dat werknemers toekomstige verhuizingen weigeren, relatieproblemen hebben en zelfs het bedrijf vroegtijdig verlaten.”

Wat houdt een relocationpakket precies in?
“Relocationprofessionals kunnen veel stress wegnemen. Zij beheren het proces van de hele verhuizing; assistentie bij de immigratie, het voorzien van tijdelijke en permanente huisvesting, het opstellen van een huurovereenkomst, het vinden van een school, het regelen van de administratie, het aanbieden van taalcursussen en interculturele trainingen en het verhuizen van de inboedel.”

MEER

3 vragen aan… Tengu

Smart CityTengu: “Het smart city-concept is cruciaal. Het probleem is echter dat er veel goede ideeën zijn, maar dat ook de technologische voedingsbodem vaak ontbreekt.

Elke seconde zetten we ons in 
voor de toekomst...

BDDe naam BD doet bij jou misschien geen enkel belletje rinkelen, maar toch ben je gegarandeerd al met producten van het bedrijf in contact gekomen. Als producent van medische toebehoren – injectienaalden, insulinepennaalden, katheters, testkits…

De nieuwe solo-reiziger is 55+

ReizenDe wijde wereld is geen privilege van de jeugd. Ook senioren willen ze nog maar al te graag ontdekken. Alleen missen sommigen een reisgezel om er samen op uit te trekken. Daar hebben touroperators nu een oplossing voor gevonden.

‘Het is goed ondernemen in België, maar we mogen...

Bart VersluysOp zijn zevenenveertigste heeft Bart Versluys met zijn eigen projectontwikkelings- en bouwbedrijf al meer dan honderd appartementsblokken opgetrokken. Niet slecht voor iemand die zijn carrière begon met het slijten van zelfgemaakte meubels aan winkels en vrije beroepers. Het verhaal van een self made man van de kust.

Wat te doen in een seizoen?

Moestuin Om een moestuin te beginnen is er geduld en vooral tijd nodig. Een moestuin vraagt de nodige zorg in alle seizoenen.

Weekend? En … actie!

Studentenleven Studenten zijn doorgaans de hele week actief bezig, waardoor ze in het weekend ofwel bekaf zijn, ofwel zo berooid dat ze niets meer kunnen doen. Toch zijn er genoeg mogelijkheden om je budgetvrij te amuseren.