Home Business 3 vragen aan… Fanny Sterckx

3 vragen aan… Fanny Sterckx

Wat is het belang van een relocationprofessional?
“Veel internationale bedrijven bieden relocationpakketten aan om hun personeel en familie te ondersteunen tijdens een verhuizing. Zelfs als er geen pakket wordt aangeboden, kan het toch de moeite waard zijn om professionele relocationondersteuning te zoeken. Verhuizen kan resulteren in een zeer stressvol en gecompliceerd proces dat de slaagkans van de verhuizing drastisch kan doen dalen.”

Wat zijn de gevolgen van een mislukte relocation?
“De financiële kosten voor het bedrijf kunnen oplopen tot wel 2,5 maal de jaarlijkse salariskosten van de werknemer. Een mislukte verhuizing kan er eveneens toe leiden dat werknemers toekomstige verhuizingen weigeren, relatieproblemen hebben en zelfs het bedrijf vroegtijdig verlaten.”

Wat houdt een relocationpakket precies in?
“Relocationprofessionals kunnen veel stress wegnemen. Zij beheren het proces van de hele verhuizing; assistentie bij de immigratie, het voorzien van tijdelijke en permanente huisvesting, het opstellen van een huurovereenkomst, het vinden van een school, het regelen van de administratie, het aanbieden van taalcursussen en interculturele trainingen en het verhuizen van de inboedel.”

MEER

Het nieuwe online jongerenprotest

ActivismeApolitiek, apathisch en ongeïnteresseerd: de labels die jongeren op zich geplakt krijgen, met oog op hun maatschappelijke betrokkenheid, zijn zelden positief. Een groeiende reeks online protesten die gestart zijn door jongeren, kleurt dat beeld echter bij. 

‘Een no deal-brexit is een horrorscenario’

Geert BourgeoisOp 29 maart is het zover, dan verlaat het Verenigd Koninkrijk de EU en is de brexit een feit. Waar staan we nu? Wat moeten onze bedrijven doen? En hoe is het zo ver kunnen komen? Ook voor Vlaams minister-president Geert Bourgeois zijn er nog veel zaken onzeker en onduidelijk. We zitten in ‘uncharted territory’, dat is ongeveer het enige wat vaststaat.

Water hou je niet tegen aan de grens

De zomer van 2018 zullen we ons blijven herinneren als lang en heet. Helaas heeft zo’n lange periode van zon en zinderende hitte ook nadelige gevolgen voor de natuur: die kreunt onder het nijpend watertekort. Dé man die er ons alles over kan vertellen, is Nederlands eerste Watergezant, Henk Ovink.

Uit succes leer je weinig

LichaamLieven Maesschalck: 'Onze nationale voetbalploeg heeft op het afgelopen WK een prachtig parcours afgelegd. Dat is in de eerste plaats de verdienste van de voetballers zelf, maar daarnaast valt de rol van Lieven Maesschalck, kinesist van de Rode Duivels, nauwelijks te onderschatten.'

Franchisenemer? Ondernemer!

Stephan De BrouwerDe nieuwe generatie bruist van de ondernemerszin. Maar de generatie met reeds een mooie professionele carrière achter de rug, ervaart evengoed de drang om een eigen zaak uit te bouwen. Franchising kan het voor de ondernemer eenvoudiger maken, maar daarom niet minder impactvol. Franchising bij McDonald’s houdt dan ook een degelijk en langdurig partnerschap in, en vooral franchisenemers die er 200% voor gaan.

Op naar de vierde industriële revolutie

vierde industriële revolutieEen slimme fabriek bouw je niet alleen door te automatiseren en te digitaliseren, maar ook door de mens centraler te zetten. Tot die opvallende conclusie kom je als je een ‘Factory of the Future’ binnenwandelt. “Zelfsturende teams zijn hier vanzelfsprekend.”