relocationprofessionals
Business

3 vragen aan… Fanny Sterckx

01.07.2019
door Fokus Online

Wat is het belang van relocationprofessionals?

“Veel internationale bedrijven bieden relocationpakketten aan om hun personeel en familie te ondersteunen tijdens een verhuizing. Zelfs als er geen pakket wordt aangeboden, kan het toch de moeite waard zijn om professionele relocationondersteuning te zoeken. Verhuizen kan resulteren in een zeer stressvol en gecompliceerd proces dat de slaagkans van de verhuizing drastisch kan doen dalen.”

Wat zijn de gevolgen van een mislukte relocation?

“De financiële kosten voor het bedrijf kunnen oplopen tot wel 2,5 maal de jaarlijkse salariskosten van de werknemer. Een mislukte verhuizing kan er eveneens toe leiden dat werknemers toekomstige verhuizingen weigeren, relatieproblemen hebben en zelfs het bedrijf vroegtijdig verlaten.”

Wat houdt een relocationpakket precies in?

“Relocationprofessionals kunnen veel stress wegnemen. Zij beheren het proces van de hele verhuizing; assistentie bij de immigratie, het voorzien van tijdelijke en permanente huisvesting, het opstellen van een huurovereenkomst, het vinden van een school, het regelen van de administratie, het aanbieden van taalcursussen en interculturele trainingen en het verhuizen van de inboedel.”

Vorig artikel
Volgend artikel