Home Business 3 vragen aan… Fanny Sterckx

3 vragen aan… Fanny Sterckx

Wat is het belang van een relocationprofessional?
“Veel internationale bedrijven bieden relocationpakketten aan om hun personeel en familie te ondersteunen tijdens een verhuizing. Zelfs als er geen pakket wordt aangeboden, kan het toch de moeite waard zijn om professionele relocationondersteuning te zoeken. Verhuizen kan resulteren in een zeer stressvol en gecompliceerd proces dat de slaagkans van de verhuizing drastisch kan doen dalen.”

Wat zijn de gevolgen van een mislukte relocation?
“De financiële kosten voor het bedrijf kunnen oplopen tot wel 2,5 maal de jaarlijkse salariskosten van de werknemer. Een mislukte verhuizing kan er eveneens toe leiden dat werknemers toekomstige verhuizingen weigeren, relatieproblemen hebben en zelfs het bedrijf vroegtijdig verlaten.”

Wat houdt een relocationpakket precies in?
“Relocationprofessionals kunnen veel stress wegnemen. Zij beheren het proces van de hele verhuizing; assistentie bij de immigratie, het voorzien van tijdelijke en permanente huisvesting, het opstellen van een huurovereenkomst, het vinden van een school, het regelen van de administratie, het aanbieden van taalcursussen en interculturele trainingen en het verhuizen van de inboedel.”

MEER

Lieven Boeve: “Nu is het moment om van duaal...

IdeaalDuaalLieven Boeve is directeur-generaal van Katholiek Onderwijs Vlaanderen. Hij vindt het belangrijk om deel uit te maken van IdeaalDuaal, onder meer om misvattingen rond duaal leren als leerproces uit de wereld te helpen.

Intelligente Transport Systemen: alles connected

Technologie zal binnen de steden een revolutie ontketenen waarbij alles ‘connected’ zal zijn. Slimme voertuigen, slimme apps, big data… Alles de blender in. Het resultaat? Dat moet een duurzame, moderne én milieuvriendelijke stad worden. 

Verplichte toelatingsproef voor alle opleidingen?

Toelatingsproef Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) wil een verplichte toelatingsproef voor alle opleidingen in het hoger onderwijs. Wie daar niet voor slaagt, zal verplichte bijscholing moeten volgen.

Lente in hoofd en huis

LenteVan zodra de lente aanbreekt, is het tijd voor een grote schoonmaak. Hoe maak je anders komaf met de muffe winter? Breekt het angstzweet je al uit, want je hebt geen idee hoe je orde in de immense chaos moet scheppen? Geen paniek, er bestaan wel degelijk een aantal opruimtechnieken die werken.

Lichaamsgericht luisteren

Als jij iemand bent die voortdurend de afweging maakt tussen genieten van het leven en toch gezond willen zijn, dan eerst en vooral dit: hoezo zou genieten per definitie in tegenspraak zijn met gezond of bewust leven? Lichaamsgericht luisteren is de boodschap.

‘We moeten anders gaan werken’

gezinsleven en carrière Een succesvolle carrière én een gezinsleven combineren is makkelijker gezegd dan gedaan. “De helft van de vrouwen heeft het moeilijk om het werk met het gezin te combineren.” "Het is een maatschappelijk probleem dat om een oplossing vraagt.”