microtopping
Bouwen & Wonen

De voordelen van microtopping

22.08.2023
door Fokus Online

Microtopping is een goede vervanging voor gewone betoncoating en wordt veel gebruikt om binnen- en buitenruimtes mooi te maken. Het kan niet alleen voor vloeren worden gebruikt, maar ook voor andere plekken, zoals muren, plafonds, keukenwerkbladen, doucheruimtes en houten oppervlakken. Met een dunne laag van maar 3 mm kan elk gewoon oppervlak veranderen in een bijzondere en moderne ruimte. Als je op zoek bent naar gladde oppervlakken die lang meegaan en bestand zijn tegen verschillende weersomstandigheden, dan is microtopping een geweldige oplossing.

Gebruik van natuurlijke ingrediënten

Microtopping wordt gemaakt van natuurlijke ingrediënten, zoals speciaal cement en vloeibare polymeren, die ter plaatse met de hand worden gemengd. Microtopping wordt meestal in lagen aangebracht, waarbij de totale dikte van alle lagen 3 mm is. Het biedt solide oppervlakken die er ook mooi uitzien.

Gemakkelijk te onderhouden

Na het aanbrengen van microtopping worden de oppervlakken de eerste paar dagen afgesloten, zodat de poriën kunnen sluiten voordat ze belast worden. Zodra de poriën gesloten zijn, zijn ze bestand tegen belasting, krassen en morsen. Later kan het microtopping-vloeroppervlak min of meer zoals elke andere vloer worden onderhouden. Het kan worden schoongemaakt met een dweil en water.

Onbeperkte ontwerpmogelijkheden

Microtopping is verkrijgbaar in vele kleuren en texturen, en de veelzijdigheid die microtopping biedt, kent geen grenzen. Het kan worden gebruikt voor oppervlakken, zoals vloeren, muren, aanrechtbladen, planken, maar ook microtopping eettafels. Er is een breed scala aan kleuren waaruit men kan kiezen. Er zijn ook verschillende afwerkingen mogelijk, variërend van glad en strak tot rustiek en anti-slip.

Mogelijkheid om de kleur te veranderen

Microtopping maakt het ook mogelijk om de kleur te veranderen door zand toe te voegen en de microtopping opnieuw aan te brengen om het oppervlak te vernieuwen. De kleuren zijn over het algemeen bestand tegen UV-stralen en veranderen niet na verloop van tijd.

Naadloze oppervlakken

Microtopping kan naadloos worden aangebracht zonder zichtbare voegen op het oppervlak. Dankzij het gebruik van speciale lijm blijft het oppervlak langdurig vlak en glad.

Vriendelijk voor hout

Met microtopping kun je meubels heel mooi veranderen door de details aan te passen. Je kunt het bijvoorbeeld gebruiken op een keukenblad, openhaard of parkbank om hun uiterlijk te veranderen. Het is waterdicht, dus je kunt het ook buiten gebruiken. Zo blijven de meubels er goed uitzien, zelfs als ze nat worden door regen of water.

Hittebestendig

Microtopping is zeer hittebestendig en vertoont geen zichtbare gebreken bij warm weer of regen. Het kan ook worden gebruikt voor keukenwerkbladen, maar het is raadzaam om snijplanken en geschikte hittebestendige onderleggers te gebruiken bij gebruik van microtopping op aanrechtbladen. Zoals je kunt lezen heeft het veel voordelen. Het is de nieuwe trend van 2023 en steeds meer mensen maken er gebruik van. 

Vorig artikel
Volgend artikel