archiefkasten
Bouwen & Wonen

Archiefkasten: essentieel voor de werkplek

22.08.2023
door Fokus Online

Is het een rommeltje op je kantoor en kan je de juiste papieren niet meer terugvinden tussen de mappen die her en der liggen? Is er zoveel administratie dat je door de bomen het bos niet meer ziet? Help jezelf, je collega’s of je werknemers om orde op zaken te stellen met een nieuwe archiefkast. Met archiefkasten die zijn gemaakt met materiaal van hoge kwaliteit, kan je voor een mooie prijs je administratie weer strak en geordend hebben. Wil je alles goed opgeborgen hebben maar ook even snel weer bij de hand hebben? Waarom verder zoeken? Ontdek welke archiefkast het beste bij jouw behoeften past en help jezelf en je team om de zaken op orde te krijgen.

Groot en ruimtebesparend

Voor een iets hogere kast op ooghoogte is de bekende draaideurkast een goede keuze. Deze kasten zijn gemakkelijk te openen met een simpele draai van de hand en zijn ergonomisch verantwoord omdat een deel van de kast op een handige werkhoogte staat. Deze stevige kasten zijn gemaakt van metaal en kunnen dus wel tegen een stootje. Als je een kleinere ruimte hebt, is een roldeurkast een handige optie, omdat deze geen extra ruimte inneemt wanneer je de deuren opent. De deuren gaan simpelweg opzij de kast in! Een andere ruimtebesparende keuze is de schuifdeurkast, die met weinig moeite geopend kan worden.

Mobieler en compact

Als je een optie wilt die gemakkelijk van de ene naar de andere plek kan worden verplaatst, zijn ladeblokken een goede keuze. Deze kasten zijn lager, meestal tussen de 50 en 80 centimeter hoog, en ze zijn erg licht. Sommige ladeblokken hebben ook wieltjes, waardoor ze heel handig zijn als je de kast tijdelijk moet verplaatsen voor bijvoorbeeld een plant of een nieuwe collega. Als je iets anders zoekt dat compact is, zijn de bekende dossierkasten een goede optie. Ondanks hun kleine formaat passen ze prima in het kantoor en bieden ze voldoende ruimte voor al je documenten. En als je platte of kleine objecten wilt opbergen, zijn er ook ladekasten die daar perfect voor geschikt zijn. Zo blijven je blauwdrukken en andere objecten netjes en in goede staat.

Handig, maar ook mooi!

Naast het feit dat de kasten praktisch zijn, is stijl ook belangrijk om je kantoor op te vrolijken. De kasten met een strakke metalen uitstraling zijn beschikbaar in de klassieke kleuren zwart, wit en grijs. Maar als je iets anders wilt of als je kleuren wilt gebruiken om bepaalde documenten of objecten te categoriseren, zijn er ook groene, rode, oranje en vele andere kleuren beschikbaar. Zo kun je met de kleuren werken en een georganiseerde indeling creëren. Welke kast je ook kiest en voor welke werkplek het ook is, zodra hij op zijn plek staat, zal hij onmisbaar zijn en je vele jaren van dienst zijn! Met deze stijlvolle en functionele kasten zorg je niet alleen voor orde, maar ook voor een leuke uitstraling in je kantooromgeving.

Vorig artikel
Volgend artikel