Home MVO Meer CO2 voor ons water

Meer CO2 voor ons water

Waterontharders zoals je die kent? Dat is ondertussen water onder de brug. In de meeste gevallen van waterontharding wordt zout gebruikt, maar nu kan het ook door middel van CO2. En dat is zeker even efficiënt, veel milieuvriendelijker én goedkoper. Een groeiend succes bij zowel particulieren als bedrijven.

In een tijd waarin het zogenaamde ‘blauwe goud’ een zeldzaam iets aan het worden is – en dus noodzakelijk is om het zo goed mogelijk te behandelen – is SoluCalc een must dankzij zijn revolutionair mechanisme voor het injecteren van CO2 in water. “De SoluCalc CO2-oplossing verschilt in heel wat verschillende opzichten van een traditionele zoutwaterontharder”, aldus Antoine Wibrin, General Manager van SoluCalc.

Goedkoper en ecologischer

“In de eerste plaats vereist de CO2-verzachter geen onderhoud noch het gebruik van zoutzakken. Het is dus milieuvriendelijker en zuiniger. Dan is er ook de regeneratiefase, essentieel in ‘zoutapparaten’, die ervoor zorgt dat water wordt afgewezen dat de gebruiker veel geld kost en dat moet worden gezuiverd. De CO2-waterontharder is met andere woorden een veel goedkopere en meer ecologische optie dan eender welke antikalksteenoplossing dan ook.”

De enige beperking voor de gebruiker: de CO2-fles zou je gemiddeld één keer per jaar moeten vervangen – dat geldt voor een gezin van vier personen, waarvan het gemiddelde verbruik wordt geschat op 100 kubieke meter per jaar. Ook wel het vermelden waard: het apparaat neemt zeer weinig ruimte in beslag. Bovendien is de smaak van het water – waarin dus voedselveilige CO2 wordt toegevoegd, die je ook terugvindt in watermerken die thuis worden gecarboniseerd – veel beter dan die van water dat met zout wordt vermengd.

“Een CO2-waterontharder is een veel goedkopere en meer ecologische optie dan eender welke antikalksteenoplossing dan ook.”
— Antoine Wibrin, General Manager SoluCalc

Allemaal zeer overtuigende argumenten, en dat valt ook te zien aan de omzet van het bedrijf; dat is op twee jaar tijd namelijk vervijfvoudigd. Een doorbraak die zowel particulieren als de professionele sector treft: “Onze klantenportefeuille bestaat uit gemiddeld 20 procent bedrijven. Onder hen bijvoorbeeld Aqualibi, die al zijn zoutverzachters heeft vervangen door ons model. Ik zeg altijd dat dit wel een goed teken moet zijn, aangezien zij wel wat van water kennen”, grapt Wibrin.


Meer over

De SoluCalc wordt sinds 2008 in België geproduceerd. Het bedrijf werd twee jaar geleden overgenomen en heeft momenteel 20 mensen in dienst voor activiteiten in heel Europa. Als je je wilt uitrusten met een SoluCalc CO2-verzachter, kun je gemakkelijk een aanvraag indienen bij SoluCalc, die jou de contactgegevens van een erkende installateur in de buurt zal verstrekken. Die zal eveneens alle mogelijk vragen over het onderwerp die je hebt kunnen beantwoorden.

MEER

Maak het winnende bod op retourartikelen

Online veiling Webwinkels kregen nooit eerder zoveel retourartikelen teruggestuurd. Misschien ben jij wel de nieuwe eindbestemming van deze producten? “Dankzij een online veilingplatform kun je deze spullen voordelig op de kop tikken”, zeggen managing directors Mars Samsom en Andy Vons van het online veilingplatform BVA Auctions.

Conny Vandendriessche: ‘Een bedrijf oprichten is vaak trial-and-error’

Vrouwelijk ondernemerschap Ze leek voorbestemd om in de plantenkwekerij van haar vader te werken, niet als bedrijfsleider uiteraard, want dat “kon niet voor een vrouw”. Dus koos Conny Vandendriessche een ander pad. Ze richtte het uitzendkantoor Accent op dat evolueerde naar de Europese speler House of HR, een bedrijf met een omzet van ruim anderhalf miljard euro. En passant werd ze een rolmodel voor veel vrouwelijke ondernemers in ons land.

Ticket naar de zon: Kerst en Nieuwjaar vieren in...

Doet die schijnbaar eindeloze winter je energiemetertje naar de verkeerde kant door-slaan? Dan behoor jij tot de 69 procent van de Vlamingen die de Belgische winter liefst staalhard negeert en inruilt voor een zorgeloze vakantie op een zonovergoten strand. 

Keeping up with kerst: Soe’s survivalgids 

Lieve mensen, het is alweer zover! Het warme kerstgevoel, de druk om het perfecte kado te vinden, de gêne van verplichte familiefeestjes. Dit jaar zal u voorbereid zijn, met mijn kerstsurvivaltips. Laat de lichtjes, kadootjes en genante gesprekken aanrukken!

Een upgrade voor de publieke ruimte

Leo Van BroeckDe mensheid bezet meer dan 70 procent van de vruchtbare landoppervlakte van de planeet. Dit heeft een overmaats bodemgebruik tot gevolg, ten koste van de ecosystemen van planten en dieren. Terwijl de focus ligt op de klimaatverandering, is een evolutie naar stadsinbreiding en aanpassingen in de ruimtelijke ordening even noodzakelijk voor een duurzaam leefmilieu.

Een fact-uur te laat!

debiteurenbeheer Eén van de grootste frustraties van ondernemers? De te laat of zelfs helemaal niet betaalde factuur. Hoe die centen incasseren zonder kwaad bloed te zetten bij je klant? En hoe vermijden dat dit opnieuw gebeurt? Enkele vaststellingen en richtlijnen op een rijtje.