Business

Meer CO2 voor ons water

09.07.2020
door Fokus Online

Waterontharders zoals je die kent? Dat is ondertussen water onder de brug. In de meeste gevallen van waterontharding wordt zout gebruikt, maar nu kan het ook door middel van CO2. En dat is zeker even efficiënt, veel milieuvriendelijker én goedkoper. Een groeiend succes bij zowel particulieren als bedrijven.

In een tijd waarin het zogenaamde ‘blauwe goud’ een zeldzaam iets aan het worden is – en dus noodzakelijk is om het zo goed mogelijk te behandelen – is SoluCalc een must dankzij zijn revolutionair mechanisme voor het injecteren van CO2 in water. “De SoluCalc CO2-oplossing verschilt in heel wat verschillende opzichten van een traditionele zoutwaterontharder”, aldus Antoine Wibrin, General Manager van SoluCalc.

Goedkoper en ecologischer

“In de eerste plaats vereist de CO2-verzachter geen onderhoud noch het gebruik van zoutzakken. Het is dus milieuvriendelijker en zuiniger. Dan is er ook de regeneratiefase, essentieel in ‘zoutapparaten’, die ervoor zorgt dat water wordt afgewezen dat de gebruiker veel geld kost en dat moet worden gezuiverd. De CO2-waterontharder is met andere woorden een veel goedkopere en meer ecologische optie dan eender welke antikalksteenoplossing dan ook.”

Een CO2-waterontharder is een veel goedkopere en meer ecologische optie dan eender welke antikalksteenoplossing dan ook

— Antoine Wibrin, General Manager SoluCalc

De enige beperking voor de gebruiker: de CO2-fles zou je gemiddeld één keer per jaar moeten vervangen – dat geldt voor een gezin van vier personen, waarvan het gemiddelde verbruik wordt geschat op 100 kubieke meter per jaar. Ook wel het vermelden waard: het apparaat neemt zeer weinig ruimte in beslag. Bovendien is de smaak van het water – waarin dus voedselveilige CO2 wordt toegevoegd, die je ook terugvindt in watermerken die thuis worden gecarboniseerd – veel beter dan die van water dat met zout wordt vermengd.

Allemaal zeer overtuigende argumenten, en dat valt ook te zien aan de omzet van het bedrijf; dat is op twee jaar tijd namelijk vervijfvoudigd. Een doorbraak die zowel particulieren als de professionele sector treft: “Onze klantenportefeuille bestaat uit gemiddeld 20 procent bedrijven. Onder hen bijvoorbeeld Aqualibi, die al zijn zoutverzachters heeft vervangen door ons model. Ik zeg altijd dat dit wel een goed teken moet zijn, aangezien zij wel wat van water kennen”, grapt Wibrin.

Vorig artikel
Volgend artikel