Gezondheid

3 vragen aan… Stephan Hillaert, algemeen directeur van Otolift

30.08.2019
door Fokus-online.be

Kost een traplift veel geld?
“Een traplift is geen kost, maar een investering in levenslang thuis wonen. Vanaf 3.000 euro heb je al een traplift. Die komen overigens in aanmerking voor verschillende subsidies. De kostprijs ligt lager dan een verhuis naar een rustoord of een verbouwing. Bovendien hanteren we bij Otolift altijd een terugnamegarantie.”

Is een installatie mogelijk op alle trappen?
“Een traplift is steeds maatwerk. Er gebeurt een digitale opmeting van de trap waarna we een liftsysteem op maat tekenen. Daar zijn geen beperkingen naar vorm of materiaal van de tredes. Het liftsysteem kun je op de trap vijzen, lijmen of bevestigen tegen de muur. Voor de aansluiting heb je enkel een bestaand stopcontact nodig. Breekwerk is uitgesloten.”

Is een traplift veilig?
“Absoluut, trapliften moeten voldoen aan de Europese normering. Onze rail kan zelfs een gewicht tot 8.000 kilogram dragen. Daarnaast heeft een traplift heel wat veiligheidssystemen: een nooddraaisysteem om altijd uit te kunnen stappen, sensoren voor obstakel- of klemdetectie, een intelligente veiligheidsgordel, een noodstopsysteem en een batterij die vier dagen meegaat, in geval van een stroompanne.”

Vorig artikel
Volgend artikel