woon-evolutie
Bouwen & Wonen

Cheyla Ponce – Pérez: Wat is jouw woon-evolutie?

27.09.2021
door Fokus Online

Snakken naar thuisgevoel

In mijn ogen kan het allemaal gereduceerd worden tot de basics: het snakken naar een ‘thuisgevoel’. Opvoeding, familieverbanden en de herinneringen naar het ouderlijk huis spelen vaak een belangrijke rol in jouw woonkeuzes. Het gaat allemaal terug naar buikgevoel: je goed voelen in jouw gekozen woning en tegelijk gelukkig zijn met de spullen rondom jou. Weliswaar veranderen, doorheen de jaren heen, onze normen en waarden rondom wonen. Alles verandert in functie van onze eigen evolutie. Hoe blijven we trouw aan onszelf doorheen ons eigen woon-evolutie? Door diep te graven naar de essentie.

Elementaire vragen

Waar sta ik voor? Wat wil ik representeren? Eens antwoord gevonden op deze elementaire vragen kun je een stapje verder gaan: Welke boodschap wil ik overbrengen? Hoe kan ik mijn stijl doorzetten doorheen de verschillende seizoenen… zonder al te grote veranderingen weliswaar. Denk aan herorganiseren, flexibiliteit en kleurgebruik.

Herorganiseer je interieur. Draai de functies om, zet dingen op hun kop. Speel met de verschillende meubelstukken, verplaatst ze, draai je zetel, zet je tafel op een andere plaats… Durf eens alles om te draaien. Het huis is als het leven – wat niet langer werkt, moet je veranderen.

Experimenteer, durf te doen wat onbekend is.

Kleur

Zeg het met kleur. Dit kun je op veel manieren doen: van accessoires tot bloemen maar denk ook aan accentmuren of blikvangers. Persoonlijk heb ik een paar accentkleuren waar ik vaak mee werk. Ik integreer ze in mijn interieur naar gelang het seizoen: in de zomer zachte zandtinten en natuurlijke texturen zoals beige linnen met een vleugje gold. In de herfst implementeer ik rijke aardetinten zoals olijfgroen of terracotta. Winter is voor metallic all the way, klassiek zwart, wit en bling bling en tijdens de lente speel ik met subtiele aquatinten, gemengd met Scandinavisch old rose of mintgreen.

Als laatste: Flexibiliteit in een woon-evolutie is een must. Durf te veranderen. Experimenteer, durf te doen wat onbekend is. “Als je blijft doen wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg”, aldus Albert Einstein. Denk aan binnen- en buitenfuncties: outside living space, werken met onthoesbare zetels, tafels die je ook buiten kunt zetten… m.a.w dubbel gebruik: op die manier haal je het uiterste uit je spullen en hoef je niet alles dubbel te kopen. Dubbel genot en centjes gespaard.

Door Cheyla Ponce – Pérez
CEO & Founder Project Evolution
@evolution_design

Vorig artikel
Volgend artikel