Home Lifestyle Bouwen & Wonen Iedereen kan klussen

Iedereen kan klussen

In samenwerking metRoger, presentator dobbit tv

Iedereen zal in zijn of haar leven ooit wel eens de handen uit de mouwen moeten steken. Dus moet iedereen kunnen klussen of (ver)bouwen, althans in theorie. In de praktijk zijn er een aantal factoren die mee bepalen of je daarin succesvol bent.

Wie zijn woning wil onderhouden, zal zelf wel eens aan de slag moeten. Al is het maar om iets kleins te doen, zoals een lamp vervangen. We zien ook steeds meer de trend van de zelfbouwer, die per definitie geen klusser is, maar wel zijn eigen huis gaat (ver)bouwen met de vakman.

Voorbereiden!

Of het nu van willen is of moeten, belangrijk is om je altijd voldoende te informeren. Bereid je goed voor. Voor je je project start, moet je weten wat je zal doen, wat je ervoor nodig hebt en hoe je het zal aanpakken. Zeker als onervaren klusser is dat een voorwaarde voor een goed resultaat. Vraag dus altijd raad bij een handige kennis of vakman. En je kunt uiteraard ook steeds terecht bij Dobbit. 

Een-op-eenervaring

Naast de kleine aanpassingswerken zijn er natuurlijk ook de gevorderde projecten. Dat soort zaken moet je leren. Scholen kunnen daarbij een belangrijke factor spelen om van kleins af aan te leren over de meer praktische zaken. Maar we zien dat de echte leerscholen nog steeds familieleden of kennissen zijn die hun expertise doorgeven aan de volgende generatie. De een-op-eenervaring van een leermeester, zeg maar. Laat je dus zeker begeleiden door zo’n ervaren klusser. Die ervaringsdeskundigen doen er ook goed aan om hun kennis met je te delen. Dat proberen wij ook via onze video’s.

Wees geduldig met jezelf.

Probeer opnieuw

Bij het leren is het oefenen ook belangrijk. Oefening baart kunst, kijk maar naar de vakmannen. Er is een reden waarom ze de job sneller en beter kunnen klaren; omdat ze de handeling zo vaak geoefend en uitgevoerd hebben dat ze echte experts zijn geworden. Wees dus geduldig met jezelf en begin niet te moeilijk. Het is belangrijk om je eigen gaven en gebreken te kennen. Verwacht niet meteen te veel. Laat frustraties los als het niet lukt en probeer opnieuw. Bouw het langzaam op. Als je weet dat je niet echt een handige harry bent, begin dan met iets kleins. Gaandeweg zal je nieuwe zaken leren en handiger worden. Wat nu onhaalbaar lijkt, zal in de toekomt misschien perfect mogelijk zijn. 

Met veel plezier

Een laatste factor die zal bepalen of je succesvol bent, is de voldoening of het plezier dat je eruit haalt. Sommigen laten het gewoon liever over aan een vakman. Die doet dat uiteraard met veel plezier. Anderen willen niets liever dan het zelf doen. Het is een hobby of een passie waarin ze hun tijd kunnen en willen steken. Die hebben dan van nature vaak een aanleg en zullen uiteraard ook meer kunnen omdat ze het simpelweg meer doen. Als je er geen plezier of uitdaging in kan vinden, zal je jezelf er snel vanaf maken. Het resultaat zal dan ook niet perfect zijn. Steek je er voldoende tijd in om het goed te doen, dan zal dat resultaat er zijn. Klussen kan iedereen, maar je moet er moeite voor doen. 

MEER

Businessflats: opkomende markt in Belgisch vastgoed

BusinessflatsHet is intussen een oud zeer: je spaarboekje brengt niets meer op, terwijl de beurzen onbetrouwbaar lijken. Vastgoed biedt je een rendabel alternatief, tenminste als je het beheer vereenvoudigt. Businessflats spelen helemaal in op die behoefte, én op de groeiende vraag van expats.

Schone lucht gewenst

Wouter SamynHoewel de burger bezorgd is over de luchtvervuiling, blijft de auto volgens een studie van FOD Mobiliteit met 65,5 procent zijn favoriet voor de woon-werkverplaatsingen. Dit terwijl slechts 17,7 procent het openbaar vervoer gebruikt. Maar er is een (r)evolutie in opkomst.

Ben jij verslaafd aan je werk?

workaholic Sommige mensen werken iets té graag. Zo graag dat ze misschien niet meer doorhebben dat hun werk de overhand neemt in hun leven. Ben jij ook een workaholic?

‘De patiënt staat centraal’

Maggie De Block De laatste tijd worden mensen ouder en ouder. De families krijgen dan te maken met langdurige zieken die geconfronteerd worden met meerdere problemen tegelijkertijd. Maggie De Block zegt dat het nu tijd is om onze gezondheidszorg te hervormen om zo in de toekomst voor iedere patiënt een goede behandeling te kunnen geven.

Gun je lichaam tijd om een doel te bereiken

Lieven MaesschalckBewegen, dat is de trend dat we meer en meer zien opkomen. Maar vanaf wanneer wordt bewegen te veel? Sporten is goed voor het lichaam, maar uw lichaam tot het uiterste drijven is ook niet de bedoeling. De kunst van sporten is om de balans te vinden tussen juist genoeg en juist te veel.

Zorgeloos beleggen? Ga voor een hotel!

BeleggenOp zoek naar een interessant alternatief voor je spaarboekje? Waarom kijk je eens niet naar hotelvastgoed? Want dat heeft meerdere voordelen.