woning
Bouwen & Wonen

Maak van je nieuwe woning een echte thuis

22.08.2023
door Fokus Online

Misschien heb je al een heel erg vermoeiende en lange weg achter de rug en heb je een huis verbouwd samen met je partner. Of je hebt al heel wat keuzes moeten maken om de nieuwbouwwoning van je dromen te realiseren. Welk pad je ook kiest, het is nu tijd om van de bakstenen een echte thuis te maken. Hoe je dat doet, lees je hier.

Muren en ramen

De wandbekleding van je woning bepaalt vaak de eerste look wanneer je een woning betreedt. Spendeer hier dus voldoende aandacht aan. Kies je voor zachte kleuren of heb je al jaren een bijzonder behang op één wand voor ogen? Ga voor je dromen en maak ze waar!

Naast het behang en de kleuren aan de muur, mag je ook het belang van raamdecoratie niet onderschatten. Ga ook hier zorgvuldig te werk en laat je voldoende adviseren. Er zijn vele soorten raamdecoratie op de markt en het is de kunst om een keuze te maken qua materiaal, model en kleur waardoor je hele interieur in elkaar overvloeit.

Persoonlijke spullen

Koester je persoonlijke spulletjes uit je kindertijd of van vrienden of familie. Dan mag je ze vandaag eindelijk uitpakken en een leuk plekje geven in je woning. Doe dit bijvoorbeeld door ze uit te stallen in een grote wandkast op een centrale plaats in je woonkamer. Niet zoveel plaats? Dan kun je vandaag heel wat leuke kleine kastjes vinden of glazen doosjes voor op de kast waarin je jouw gekoesterde kleinood een mooi plekje geeft. Ook foto’s dragen bij aan een thuisgevoel. Investeer in een digitale fotokader of druk enkele foto’s af en plaats ze in verschillende kadertjes die een mooi geheel vormen. Heb je het liever strakker, dan kun je foto’s samenbrengen op een canvas of een uitvergroting maken voor in een mooie kader.

Inrichting

Heb je in een nieuwe woning een kamer voorzien die een specifiek doel dient? Denk maar aan een kinderkamer maar evengoed een bureau om thuis te werken of een heuse DJ-kamer. Welke functie een kamer ook heeft, richt ze meteen in naar je eigen smaak. Besteed ook hier voldoende aandacht aan kleuren en een moderne look. Door verticale lamellen in elegant zwart als raamdecoratie te kiezen, zorg je voor de nodige privacy en draagt het bij tot de moderne look van je woning. 

Gezellige plekjes in je woning om samen of alleen te vertoeven zijn essentieel. Al gedacht aan een leesbankje op een anders verloren plekje in de ruimte? Of een leuke schommelstoel om in weg te dromen als je jouw favoriete boek leest. 

Werk met zachte kleuren, streelzachte stoffen, eigentijds zwart en sfeervolle verlichting die bij de stijl van je woning past. Alle elementen samen zorgen voor een echt thuisgevoel. 

Vorig artikel
Volgend artikel