Interview door Victor Peeters

Average Rob: ‘Leuk, met je vrienden een eigen biermerk hebben’

Waar je Average Rob van kunt kennen? Waarvan niet? De man met energie voor duizenden heeft een immens populair YouTube- kanaal samen met zijn broer, is hypeman op verschillende festivals en heeft sinds vorige maand zijn eigen bier Tout Bien uitgebracht. Aan gespreksvoer duidelijk geen tekort.

Op een klein kwartiertje van Brussel, tussen de groene heuvels en de pittoreske straatjes, belanden we in het land van Average Rob, ook wel gekend als Hoeilaart. De omgeving staat in groot contrast met de drukke agenda van Rob.

Hoe ziet jouw zomer eruit? Is er tijd om te relaxen of is het vooral een kwestie van blijven gaan?

“Het wordt een combinatie van beide. Er gaat veel gewerkt worden, maar er is ook wel tijd voor een welverdiende vakantie. Momenteel ben ik bezig met verschillende projecten. De combinatie van alles kan er soms voor zorgen dat dagen en weken erg hectisch aanvoelen. Deze drukte moet niet blijven duren, maar ik ben nog jong. Zolang ik het aankan, is dit het moment om er volop voor te gaan. Het project waar ik nu volledig door bezeten ben is de lancering van mijn eigen pils Tout Bien. Ik kan nog altijd niet geloven dat ik een eigen bier heb.”

Dat is inderdaad niet iets wat iedereen kan zeggen. Hoe ben je erop gekomen om zelf een eigen bier te brouwen?

“Een eigen bier brouwen is altijd al een droom geweest van mij. Het idee zat al lang in mijn hoofd maar pas de laatste vijf jaar is de bal echt aan het rollen gegaan. Een grappig verhaal eigenlijk. Vijf jaar geleden op de housewarming van onze huidige woning begon ik voor de eerste keer over mijn droom van een eigen bier tegen mijn goede vriend Gilles Mattelin. De rest van de avond verliep gezellig en vol ambiance, waardoor ik de volgende ochtend niet meteen bezig was met mijn eigen bier. Dat was duidelijk buiten Gilles gerekend, want even later ontving ik een voicemail van Gilles waarin hij zei dat hij al een afspraak had gemaakt bij een brouwerij. Soms moet je er gewoon voor gaan. Minder denken, meer doen! Samen met Emiel Huughe vormen we nu het driekoppige bierteam dat Tout Bien heet. Ik hoop dat we met ons bier een mooie positie verwerven op de biermarkt, maar zelfs wanneer dit niet lukt zijn we nog steeds geslaagd. Geef nu toe, wat is er plezanter dan zelf een eigen biermerk te hebben, en dat nog eens met je beste maten?” legt Average Rob uit.

Als het moest zou ik een volledig interview over eten kunnen geven, ik ben echt een bourgondiër in hart en nieren.

Dat klinkt inderdaad aanlokkelijk. Je omringt je steeds met mensen die je na aan het hart liggen, hoe belangrijk is vriendschap voor jou?

Vriendschap en samenzijn zijn extreem belangrijk voor mij. Ik heb echt geluk met wie ik allemaal kan samenwerken, en ook de respons op mijn projecten is meestal positief. Ik voel veel liefde rondom mij en daar ben ik heel dankbaar voor. Hoewel ik er zelf geen tekort aan heb, vind ik het wel spijtig dat er in België, over de taalgrenzen heen, amper sprake is van een samenhorigheidsgevoel. Ik ben een heel fiere Belg. Ik ben echt trots op mijn land. We hebben zoveel te bieden. Misschien een cliché, maar qua eten bijvoorbeeld. Waar moet ik zelfs beginnen? Voor elk tijdstip van de dag hebben we een topper in de aanbieding. Van een crèmekoek in de ochtend tot een vol-au-vent in de avond. Als het moest zou ik een volledig interview over eten kunnen geven, ik ben echt een bourgondiër in hart en nieren. Eten is nog maar één voorbeeld, maar we hebben zoveel om trots op te zijn. Nu vormen we in België vooral een hechte groep wanneer het over voetbal, bier, Stromae, Damso of Angèle gaat. Deze lijn van enthousiasme zouden we moeten doortrekken tot een blijvende trots. Mensen samenbrengen vind ik zelf een van de belangrijkste zaken.” vertelt Average Rob.

Dat doet je ook. We kunnen je geregeld vinden op verschillende podia als MC. Vertel.

“Dat is heel plezant om te doen. Samen met dj Omdat Het Kan Soundsystem, die ik leerde kennen bij Humo, sta ik deze zomer op zo goed als alle festivals. Jasper Donkers is zo’n goede dj. Met gemak speelt hij tijdens een set van een uur wel zeventig nummers. Zijn overgangen zijn zo smooth dat mensen er versteld van zouden staan welke hoeveelheid muziek er net over hen heen gevlogen is. Tijdens de set is het mijn taak om het publiek wat op te fokken, ik moet het publiek gek houden. Een vermoeiende, maar voor mij vanzelfsprekende taak. Wanneer ik het podium betreed, barst de energie uit mijn lijf. Ik sta er voor 150 procent. Het is ook het ideale moment om de mensen te ontmoeten die naar mijn video’s kijken. Die gaan het hardst tijdens onze set. Volle gaas!”

Average Rob

Je kunt niet enkel je energie kwijt op het podium, je haalt ook verschillende stunts uit op YouTube. Wat zijn hier je vooruitzichten?

“YouTube is echt mijn basis. We willen gewoon blijven knallen en leuke dingen doen. Samen met mijn broer Arno haal ik de gekste fratsen uit. Elke dinsdag komt er een video online waarin we een extreme sport uittesten. Ik ben heel graag actief bezig. Een tweede reden is dat ik later aan mijn kinderen en kleinkinderen aan de hand van de video’s wil laten zien wat voor gekke toeren papa en nonkel Arno allemaal hebben uitgestoken tijdens hun jonge jaren. Het is zalig dat ik dit samen met mijn broer kan doen. Onze humor zit echt op hetzelfde niveau waardoor we een perfecte match vormen. Sinds YouTube is onze band enkel nog maar sterker geworden.”

Je hebt het al over verschillende projecten gehad. Is er tussen deze hectiek nog plaats voor vakantie?

“Ja, ik weet het, het is veel. Gelukkig is er nog wel wat tijd over. Deze zomer hebben we twee vakanties gepland. Voor mijn verjaardag gaan we op citytrip naar Berlijn. Ik ben heel benieuwd, want ik hoor van zoveel mensen hoe leuk het daar wel is. De hype is groot. En om de zomer af te sluiten, gaan we op avontuur in Kenia.” zegt Average Rob.

Smart
fact

Stel dat je Hoeilaart zou mogen inruilen voor eender welke plaats. Waar zou je dan wonen?

Dan zou het Bali worden. Ik ben er al op vakantie geweest en ik was helemaal ver- kocht. De relaxte sfeer, de mooie natuur en vooral de perfecte surfgolven maken van Bali de ideale locatie.

08.06.2022
door Victor Peeters
Vorig artikel
Volgend artikel