fashion
Lifestyle

Klaasje Meijer: “Geen stijlicoon, wél fashion influencer”

18.06.2022
door Fokus Online

Hoewel ik geen specifieke stijl heb, is fashion is voor mij wel een expressievorm om uitdrukking te geven aan mijn persoonlijkheid en de buitenwereld een stukje van mezelf te geven. Mijn leven is heel gevarieerd, dus wisselt mijn kledingkeuze ook enorm.

Ik zie mezelf absoluut niet als een stijlicoon. Maar ik vind het wel fijn dat mensen inspiratie halen uit de manier waarop
ik met fashion omga. In plaats van trends te volgen of vast te houden aan een bepaalde stijl, stem ik mijn kleding af op hoe ik me voel en waar ik mee bezig ben.

Ik kleed ik me wel graag netjes, maar soms is het sportief, soms elegant en soms net stoer. Wanneer ik acteerrepetities heb, ga ik resoluut voor eenvoudig en comfortabel zoals een jogging of een grijze hoody. Felle kleuren of accessoires laat ik dan bewust achterwege omdat ik de aandacht niet wil afleiden van de essentie. Ik wil mijn expressie en gelaatsuitdrukkingen laten spreken en wil er zeker van zijn dat die voldoende tot uiting komen. Wanneer ik naar een klassiek concert ga, dan mag het wel chiquer zijn. Ik draag graag zwart, maar dan met een tikkeltje glamour zoals een glittertje of een paar statementoorbellen. Maar het hoeft zeker niet altijd glamoureus te zijn. Wanneer ik met mijn zussen afspreek of met vriendinnen naar Amsterdam ga, kies ik vaak een jeansbroek, een topje in een leuke kleur en sneakers.

Een skinny jeans mag zeker niet ontbreken in mijn kleerkast. Ik draag ook graag flared jeans met een paar hakken eronder, maar een skinny is echt onmisbaar. Wanneer je het combineert met sneakers is het heel sportief, maar met hakken kun je een jeans ook heel sexy maken. Zwarte T-shirts of bloesjes draag ik ook vaak. Ik kan best onhandig zijn en op zwart vallen vlekken minder hard op. Ik heb zelfs vaak een extra zwart T-shirt in mijn tas of auto liggen. Maar mijn ultieme kledingstuk voor alle gelegenheden is zonder twijfel een LBD (little black dress), dat kan heel klassiek zijn, maar je kunt het ook opkleden.

Laat je niet te veel beïnvloeden door trends of sociale media maar draag waar je je goed bij voelt.

In de zomer vind je me vaak op het strand. Ik ben gek op watersport en draag dus vaak een wetsuit met bikini eronder. Wanneer ik uit de zee kom, trek ik graag een comfy trui aan, zo’n oversized model in badstof. Heerlijk! Maar ik draag ook graag een jurkje, bijvoorbeeld om gezellig een biertje te drinken in de surfclub. In de zomer draag ik meestal minder accessoires en kleinere oorbellen, dat is makkelijker bij het sporten.

Ik kijk enorm uit naar de zomer. Ik ga op roadtrip door Europa en een week naar Italië met mijn familie. Doordat ik altijd vaak moest optreden in de zomer, is het jaren geleden dat we allemaal samen op reis zijn gegaan. Uiteraard neem ik een aantal favoriete items mee zoals een bikini, badstoftrui en een zwart jurkje. Maar tijdens familiemomenten ben ik minder met fashion bezig. We willen herinneringen opbouwen en niet de hele tijd foto’s nemen.

Ik draag vooral waar ik zin in heb en ik hoop dat ik dat ook uitstraal naar anderen. Laat je niet te veel beïnvloeden door trends of sociale media maar draag waar je je goed bij voelt.

Vorig artikel
Volgend artikel