Home Opinie Jürgen Ingels: Tijd reduceren voor betere resultaten

Jürgen Ingels: Tijd reduceren voor betere resultaten

Bijna twintig jaar geleden ondertussen heb ik mijn bedrijf opgericht. Ik herinner me goed dat ik een groot deel van de fondsen, die ik nodig had om te kunnen starten, op café heb opgehaald. Alcohol kan al eens helpen om mensen van hun remmingen af te helpen. Klinkt vreemd, maar op dat ogenblik waren er zero partijen bereid om geld te geven aan het uitwerken van een idee.

“Kom maar terug als je tractie hebt of een klant”, was toen het favoriete zinnetje van investeerders. Het andere deel van de nodige fondsen kwam van de overheid, die via het toenmalige IWT een subsidie gaf om ons idee om te zetten in een stuk software. Vandaag is de situatie gelukkig anders.Geld voor starters is er in overvloed. Er zijn incubatoren, very early stage fondsen, crowdfundingmogelijkheden en overheidsfondsen die startende bedrijven geld toestoppen. Geld is in dat opzicht een pak minder belangrijk geworden en is geen bottleneck meer om te kunnen opstarten.

Wat is dan wel in belang toegenomen de laatste jaren? Managementboeken refereren traditioneel naar vier factoren die nodig zijn om een succesvol bedrijf te kunnen uitbouwen. In de eerste plaats moet je beschikken over een team van superdudes. Daarnaast is een mega grote markt een noodzaak en moet het product dat je bouwt cool, fantastisch en klantvriendelijk zijn. Ten slotte heb je ook geld nodig om succesvol te kunnen zijn. Zonder geld is het lastig om überhaupt iets te kunnen doen.

De subsidiestructuur van morgen moet over meer gaan dan enkel geld.

Toch is er volgens mij een vijfde element dat in een digitale en snel veranderende wereld enorm belangrijk is en nog aan belang zal toenemen: tijd. De beste bedrijven zijn diegene die erin slagen om tijd te reduceren. Dat lijkt iets abstracts en vreemd, maar er zijn honderden manieren om tijd voor je bedrijf te reduceren. Je moet ervoor zorgen dat je niet meer door een leercurve moet gaan en zaken sneller kunt realiseren. Dat geldt voor gebruik van tools, toegang tot kapitaal, internationale ervaring, toegang tot saleskanalen…

Tijd reduceren is iets dat ik consequent probeer te doen voor alle bedrijven waarbij ik betrokken ben. Het is een aparte ingesteldheid en bij elke handeling wordt telkens weer dezelfde vraag gesteld: ‘Hoe kunnen we tijd reduceren?’ Ervaring is daarbij van groot belang. Daarom vind ik dat een modern subsidiebeleid verder moet gaan dan alleen maar geld ter beschikking stellen. Vergis je niet, subsidies zijn nodig, wat mensen ook beweren. Zonder subsidie was mijn bedrijf nooit opgestart geraakt. Toch ben ik van mening dat er nog veel betere resultaten geboekt zouden worden, indien we die subsidies verbinden aan de tijd-reductiegedachte en bedrijven bijstaan met een echt tijd-reductieprogramma. Ik ben ervan overtuigd dat dit het geld nog beter zou laten renderen en mee zal helpen om Vlaamse bedrijven uit te bouwen tot internationale spelers. De subsidiestructuur van morgen moet dus over meer gaan dan enkel geld. Omkadering van bedrijven zal daarbij key worden.

MEER

‘Berusting of samenwerking?’

Hans MaertensOp het eerste zicht lijkt 2019 vooral instabiliteit en onzekerheid te brengen. Die uitdagingen bieden echter ook kansen om onze samenleving naar een hoger niveau te tillen. Maar dan moeten we allen samenwerken om over de hogere lat te geraken.

Slimmer op de werkvloer staan

OpleidingenOpleidingen en bijscholingen horen tegenwoordig net zo goed bij een job als een bedrijfswagen of evaluaties. Omdat de uitdagingen groter zijn geworden, maar ook omdat de werknemers het zélf verwachten.

‘Afscheid van de perfectie’

Maarten VancoillieSadisten zijn het, diegenen die vroegen of ik nog snél even iets wilde schrijven over mijn work-life balance(oeps, wij dus, nvdr.) Over of ik nog veel ‘me-time’ heb? Misschien is dit een kort en bondig antwoord op de vraag: mijn me-time voor deze week is gehalveerd terwijl ik dit aan het schrijven ben. 

De impact van de ‘gig economy’ op het...

In de gig economy (het flexibel inzetten van tijdelijke in plaats van fulltime werkkrachten, red.) is flexibiliteit de norm. De uitbesteding van routinejobs is ons welbekend. Maar de laatste 10 jaar vullen ondernemingen ook hun directie- en managementfuncties almaar flexibeler in. Wat zijn de aandachtspunten inzake strategie en organisatie van ondernemingen?

3 vragen aan… Seal Jobs

studentenjobs Je voorbereiden begint natuurlijk met je voorkomen, online en offline.

3 vragen aan… Sentia

cloud Cloud computing is een strategische keuze geworden, een manier om business te doen met de klant. Contradictorisch: hoe meer het digitale aan belang wint, hoe crucialer het menselijke aspect in de klantervaring. Wat de cloud niet kan opvangen, moet een persoonlijke service doen. Daarmee maken bedrijven het verschil.