Home Technologie R&D 3 vragen aan... Adopt-ID

3 vragen aan… Adopt-ID

Wat is de voornaamste uitdaging voor maakbedrijven?
“Met een maakbedrijf bedoelen we bedrijven die producten ontwikkelen en/of produceren. Vroeger hadden deze bedrijven alle knowhow en technieken in huis, maar door de globalisering is dit niet meer het geval. Samenwerking met partnerbedrijven, interne en externe mensen, binnen of buiten België staat dus centraal. Dit zorgt ervoor dat de communicatie tussen bedrijven on point moet zijn. Vandaar dat een papiergedreven organisatie niet langer houdbaar is en dat men dus moet digitaliseren.” 

Hoe kunnen maakbedrijven concreet omgaan met deze uitdaging?
“De communicatie tussen partners is een grote uitdaging. Veel bedrijven gebruiken tools om het proces te vergemakkelijken, om de communicatie te verbeteren. Maar dit zijn vaak losstaande oplossingen. Een Product Lifecycle Management-oplossing beheert verschillende softwaretools en diens output. Zo wordt alle informatie rond elk product, van idee tot end-of-life, op één plek gecentreerd.” 

Hoe vergroot dit de ROI voor een bedrijf?
“Door een dergelijk platform in te zetten, verkort je de doorlooptijd van projecten aanzienlijk door de grotere transparantie, meer hergebruik van knowhow, en het automatiseren van repetitieve processen. Ook kun je dan consistent kwaliteit garanderen, en ben je zeker dat je voldoet aan de regelgeving omtrent duurzaamheid. Dit alles zorgt er dus voor dat je een snelle terugverdientijd hebt.”

MEER

Zorgeloos je wintervakantie in

AS AdventureHip de winter in met de nieuwste snufjes. Het kan, dankzij deze zes toffe gadgets die we met de hulp van AS Adventure voor jullie uitkozen. Leuk voor de kampeerder, skiër of voor ons allemaal.

Intrapreneurs: dromers die doen

Intrapreneur De term ‘intrapreneur’ is een veelgebruikt begrip. Alle bedrijven hebben nood aan intrapreneurship en menig werknemer ambieert er een te zijn. Maar wat houdt het precies in?

Broodje gezond van bakker robot

automatisatieEen broodje laten beleggen en inpakken door een robot. Het klinkt als sciencefiction maar is het verre van. Zo bestaan er nu al technieken om pakweg salami te herkennen en tomaten te grijpen. Welkom in de verpakkingsfabriek van de toekomst, of liever: van nu.

Uitgedost in outdoor

De modebewuste mens is een wandelende kapstok voor het outdoorleven, dat een opmars maakt in de wereld van de fashion. Uitdossen doe je in outdoor.

Een jong duifke als kerstgerecht

Geert Van Hecke Tijd om plannen te maken voor het kerstmenu. Chef Geert Van Hecke van het driesterrenrestaurant De Karmeliet geeft enkele tips voor een origineel, maar simpel menu.

Op weg naar een klimaatslimme Vlaamse landbouw

Landbouw Een evenwicht vinden tussen landbouw, recreatie en natuur is een uitdaging, zegt Hendrik Vandamme. Net als het klimaatslimmer maken van de landbouw.