Home Technologie IT Menselijke verbindingen gedigitaliseerd

Menselijke verbindingen gedigitaliseerd

De impact van COVID-19 is alomvattend en wereldwijd. Over de hele wereld voelen we het in zo goed als elk aspect van ons leven. De interacties met onze families, gemeenschappen, en natuurlijk ook onze collega’s, zijn veranderd en meer gedigitaliseerd. 

De uitdagingen zijn groot. Toch zetten bedrijven, organisaties en individuen zich in om elkaar te ondersteunen, vaak op zeer creatieve manieren. Dat is inspirerend. De wereldwijde pandemie toont hoe belangrijk het is om als gemeenschap samen te komen en hoe we allen kunnen bijdragen aan een gemeenschappelijk doel.

Ecosysteem van samenwerking

Om het tij te keren, moet iedereen samenwerken. Als een aanbieder van platformen en tools, vinden we dat Microsoft ook een unieke bijdrage kan leveren, door de nodige verbindingen te maken, of een ecosysteem van partners samen te brengen. We kunnen de publieke en privésector helpen om de digitale capaciteit op te bouwen die ze nu nodig hebben.

Een van onze tools is een Healthcare Bot-service. Die heeft een deel van de druk verlicht op de werknemers en bedrijfssystemen van gezondheidsorganisaties. De Healthcare Bot was oorspronkelijk ontworpen ter ondersteuning van veelvoorkomende scenario’s voor virtuele gezondheidsassistenten. Naarmate de coronaviruspandemie uitbrak, zijn organisaties over de hele wereld, waaronder verschillende Belgische ziekenhuizen, de tool beginnen gebruiken om patiënten te helpen om potentiële COVID-19-symptomen te beoordelen.

“We omarmen steeds vaker de cloud, nu meer dan ooit tevoren.”

Iedereen met elkaar verbonden

Tegelijkertijd hebben veel organisaties hun overgang naar de cloud versneld om gebruik te maken van diensten zoals Microsoft Teams, voor thuiswerk en leren op afstand. De videoconferenties, chat- en samenwerkingsfuncties van Teams zorgen ervoor dat de medewerkers in bedrijven, openbare instellingen en scholen met elkaar en met de buitenwereld verbonden kunnen blijven. We noteerden een record van 2,7 miljard minuten aan vergaderingen op één dag, een stijging van 200 procent ten opzichte van 900 miljoen op 16 maart. Ook leerlingen en leerkrachten hebben zich tot Teams gewend: zo’n 183.000 gebruikers in 175 landen gebruiken nu Teams for Education.

Vertrouwen in elkaar én technologie

Organisaties en bedrijven omarmen steeds vaker de cloud, nu meer dan ooit tevoren. Met de cloud slagen ze erin om hun digitale transformatie te versnellen. Maar de technologie die daarbij komt kijken, brengt de nodige uitdagingen met zich mee. Mensen vragen zich af of ze technologie wel kunnen vertrouwen. Ze maken zich zorgen over cyberaanvallen en over de manier waarop hun gegevens gebruikt worden. Deze bezorgdheden zijn begrijpelijk, en daarom is het belangrijk om continu het vertrouwen van klanten, partners, gemeenschappen en overheden te verdienen en blijven behouden.

Ons langetermijnsucces hangt af van ons vertrouwen in elkaar en in de technologie die ons vooruit kan helpen. Wij zullen alvast blijven samenwerken om oplossingen te vinden voor de uitdagingen waarmee we vandaag worden geconfronteerd.

 

Didier Ongena

Didier Ongena
Managing Director Microsoft Belux

MEER

Spelen om te leren exporteren

Met je bedrijf naar het buitenland trekken, is geen triviale zaak. Om ondernemers beter bekend te maken met de uitdagingen van exporteren, ontwikkelde de bank ING, samen met Flanders Investment & Trade en Credendo, een speciaal bordspel.

Sterk vrouwelijk ondernemerschap

Vrouwelijk ondernemerschap Mieke Frijters (rechts) en Danielle Knott (links) vielen dit jaar allebei in de prijzen. De eerste is zaakvoerder van wegenbouwer ATF en won de WOMED Award voor sterk vrouwelijk ondernemerschap, de tweede is hr-manager van Carmeuse en werd uitgeroepen tot HR Manager van het jaar. “Jonge mensen willen weten voor wie ze werken. Daar ligt de sterkte van onze familiebedrijven”, vertelt het duo in koor.

Vervoerskosten in de snoei

Gezin & MobiliteitOngeveer een achtste van het gezinsbudget gaat op aan vervoer. Vol Planbureau is mobiliteit, naast huisvesting en voeding, een van de belangrijkste kostenposten van de Belg. Wat kun je doen om de rekening naar beneden te krijgen?

Netwerk laadpalen: 3 vragen aan… TSG Belgium

Elektrificatie In België is er zeker nog marge om het aantal laadpalen danig uit te breiden. Vaak citeren experts dat als een knelpunt voor de verdere groei van het aantal elektrische wagens. Maar vanuit de sector zien we dat een verhoging zeker haalbaar is. Het aantal elektrische wagens stijgt, en onze infrastructuur moet nu volgen.

Olivier Marquet: ‘Een nalatenschap dat voortleeft’

Goede doelenOver de laatste jaren ontving UNICEF België meerdere schenkingen en vooral legaten gaande van enkele duizenden euro’s tot een huis in Spanje en een kasteel in België. De trend is stijgend en het concept raakt steeds meer ingeburgerd.

Intelligent recycleren wordt de toekomst

Alles wordt verpakt, maar de wereld moet properder. Veel properder. Maar de hamvraag blijft: hoe verbinden we die twee items met elkaar zodat zowel de industrie, de consument en moeder aarde tevreden zijn? Niet makkelijk, maar met moderne techniek en een gerichte aanpak moeten we op termijn perfecte alternatieven kunnen vinden.