Home Technologie IT Cybersecurity langs een gulden middenweg

Cybersecurity langs een gulden middenweg

Heel veel bedrijven moeten een digitale transformatie ondergaan. Dat in één keer goed doen, is voor velen een uitdaging. Bovendien moeten al je digitale systemen ook veilig zijn. Cybersecurity is daarom een enorm belangrijk aspect geworden in het bedrijfsleven.

Het tempo waarop de IT-wereld evolueert, ligt heel hoog. Dat kan angstaanjagend zijn, zeker voor bedrijven die het gevoel hebben niet te kunnen volgen of niet goed weten waar te beginnen. Zowel voor het vinden van de juiste mensen als op vlak van veiligheid. Cybersecurity is altijd al een belangrijke factor geweest, maar de nadrukt ligt overduidelijk ergens anders sinds een aantal jaren. Waar het vroeger voornamelijk draaide om bescherming van voornamelijk data en financiële transacties, kan IT nu bij wijze van spreken een heel land platleggen.

Transformatie

De wereld, en bijgevolg ook alle bedrijven er te midden van, is daarom heel gevoelig geworden aan het idee en de (juiste) inzet van cybersecurity. Bij Guardsquare focussen we daarbij persoonlijk op een heel kleine niche, waarin we de beste van de wereld zijn. Zo moeten er naar mijn mening nog heel wat meer bedrijven zijn die in een bepaalde niche kruipen, want IT is erg omvattend en complex. Daarnaast moeten er ook mensen zijn die heel breed ondersteuning bieden, waarbij het wel degelijk om échte veiligheid hoort te draaien en niet rond geldkwesties. Voor IT-bedrijven specifiek is het overigens nog moeilijker: daar worden gigantische stappen gezet richting digitale transformatie. Een groot probleem is de zoektocht naar de juiste mensen om die transformatie veilig op poten te zetten. Daar hebben we in België niet genoeg mensen voor, wat het een enorme uitdaging maakt.

Wees digitaal, maar zonder overdrijven.

Voorsprong nemen

Anderzijds brengt die digitale transformatie ook een enorm potentieel met zich mee. Marketing was vroeger, bij wijze van spreken, op de markt gaan staan en roepen; de zogenaamde mond-aan-mondreclame. Nu zijn de mogelijkheden legio. Digitale marketing, sales, automatisatie… Je hebt enorme mogelijkheden en hefbomen, waardoor alles een stuk sterker is geworden. Via digitale tools gaan die bedrijven die daar heel goed in zijn, een voorsprong hebben.

De gulden middenweg

Maar, ga daarbij toch op zoek naar een gulden middenweg. Want je kunt wel degelijk té veel gebruik maken van digitale tools. Wat heb je echt nodig, waar verlies je alleen maar tijd mee? Digitaliseer je te veel, dan kan er een blokkerende factor ontstaan en geraak je verlamd door alle mogelijkheden. Doe je te weinig, dan steken andere bedrijven je voorbij. Je moet dus heel digitaal zijn, zonder overdrijven, met optimale mogelijkheden en zo efficiënt mogelijk. Zo proberen wij bijvoorbeeld nooit de eerste te zijn met een nieuwe tool, en wachten liever iets langer in plaats van ergens onvoorbereid in te springen. Zoek die balans, zodat je niet achterblijft, maar wel vooruit raakt.

MEER

Talent, autonomie en een doel: het nieuwe leiderschap

Een uitgekiende strategie, een heldere bedrijfsstructuur en een ruimdenkend leiderschap. Daarvoor kloppen veel bedrijven zich op de borst. Toch stellen ze vast dat ze mensen kwijtraken of dat te veel medewerkers meedrijven met de stroom. Waar loopt het mis?

Appeltje voor de dorst?

Michel VermaerkeIn deze tijden van historisch lage rentevoeten blijft het spaargedrag van de Belg schommelen rond het gemiddelde van de Eurozone. Belgen blijven vrij goede spaarders, al wordt de rente op spaarboekjes zwaar op de proef gesteld.

Alles komt terug

Elien Migalski De Spice Girls. Dé meidengroep van de nineties. Met hun verschillende typetjes van Baby Spice tot Sporty Spice, die perfect bij elkaar pasten, en hun gemakkelijk over te nemen danspasjes. Bekend voor hun eenvoudige liedjes die nog steeds in menigeens hoofd zitten en natuurlijk voor hun outfits!

Reizen: ‘De roadmovie komt na de studie’

feestvakantieCliché maar waar: je studententijd is inderdaad de mooiste tijd van je leven. Oké, het studeren moet je er bij nemen, maar wie het goed aanpakt, kan tussen de pintjes door zelfs nog op reis vertrekken.

Een toppositie in de zoekresultaten

Gregory LiénardEen goede SEO-aanpak verloopt in twee stappen. Allereerst zorg je voor relevante content, om vervolgens deze content via externe steun een hogere waardering te geven. Dat zegt Gregory Liénard van @iPower. Hij geeft tips over hoe je met jouw webshop voor een bepaald keyword of een bepaalde zoekopdracht een toppositie in de zoekresultaten kunt bereiken, helemaal bovenaan in Google.

48 uren die blijven duren

ReizenHoeveel zou jij nog willen zien van de wereld? Er zijn zoveel landen, steden, dorpen of gehuchten die ieder hun eigenzinnige charme met zich meedragen. Als je wilt, kun je gemakkelijk ieder hoekje op aarde ontdekken, en wel in een verrassende 48 uren.