Home Technologie IT 3 vragen aan… Sentia

3 vragen aan… Sentia

Wat is het belang van cloud computing?
“Software is eating the world. Steeds meer conventionele ondernemingen zijn softwaregedreven. Cloud computing is een strategische keuze geworden, een manier om business te doen met de klant. Contradictorisch: hoe meer het digitale aan belang wint, hoe crucialer het menselijke aspect in de klantervaring. Wat de cloud niet kan opvangen, moet een persoonlijke service doen. Daarmee maken bedrijven het verschil.”

Wat zijn de voordelen?
“Cloud helpt om softwareontwikkeling, integratie en businesstransformatie bijna volledig los te koppelen van infrastructuurkeuzes. De cloud is schaalbaar, flexibel, heel veilig en internationaal toegankelijk. Het is een pay-as-you-growservice, geen investering. Cloud computing biedt ook innovatieve direct-van-het-rek-oplossingen. Die vrijheid opent deuren en versnelt beslissingen.”

Zelf doen of outsourcing?
“Elk bedrijf maakt zijn eigen digitale reis, ook wij bij Sentia. Hoe meer de cloud een kritische factor is binnen een onderneming, hoe meer een organisatie geneigd is dit zelf op te nemen. Outsourcing kan beperkt worden in tijd: om snel digitaal DNA aan te kweken of om rechtstreeks te putten uit de expertise van een groot team aan specialisten. Via uitbesteding kan een bedrijf zijn klanten optimaal blijven servicen, en terwijl maximaal voorbereiden op de toekomst.”

MEER

Beter nooit ziek dan altijd maar genezen

Preventie zou een veel belangrijkere rol moeten spelen in onze geneeskunde, daar is ongeveer iedereen het over eens. Waarom gebeurt dat dan niet? En wat zijn een paar voor de hand liggende maatregelen die genomen kunnen worden om mensen gezonder te houden? 

Op weg naar het juridische noorden

LegalJustitie staat onder druk. (Inter)nationale politieke wijzigingen zorgen ervoor dat we ons dringend terug op het juiste pad moeten begeven. Advocaat Sven Mary trekt mee aan de alarmbel.

Tomaat verwarmd, energiereus verarmt

VoedingWe consumeren dagelijks tomaten. Maar staat u er ooit bij stil hoe ze gekweekt worden? En: wist u dat u misschien met de elektriciteit van de tomatenteler voor uw laptop zit? “We voorzien in onze eigen verwarming en verkopen 97 procent van de opgewekte stroom aan het net.”

Gezocht: mezelf

ZoektochtVrijwel onmogelijk: iemand die perfect weet wat hij wilt en het zomaar eventjes allemaal gedaan krijgt. Weten waar je nu precies naartoe wilt in het leven blijft een voortdurende zoektocht. Gelukkig wel eentje die je niet per se alleen hoeft te maken.

‘Welkom, Koning Winter’

Frank DeboosereIn de winter wordt onze wereld erg klein. Verre daguitstappen, warme vakanties, lange terrasjesavonden, allemaal dingen die ‘s winters in de koude koelkast verdwijnen. De winter speelt zich af in woonkamers met televisieschermen, eindeloze eindejaarsfeesten en griep. Niet meteen een fijn seizoen dus.

Margriet Hermans: Liever een gezellige brunch dan Tomorrowland

Margriet Hermans Enkele dagen geleden ontving ik van de gemeente een uitnodiging om met alle 65-jarigen een viering bij te wonen. 65 jaar, jawel, en officieel met pensioen. Alles kan nu, zonder verplichting, en mijn agenda vult zich met zaken waarvoor ik me spontaan engageer.