Home Technologie IT 3 vragen aan… Sentia

3 vragen aan… Sentia

Wat is het belang van cloud computing?
“Software is eating the world. Steeds meer conventionele ondernemingen zijn softwaregedreven. Cloud computing is een strategische keuze geworden, een manier om business te doen met de klant. Contradictorisch: hoe meer het digitale aan belang wint, hoe crucialer het menselijke aspect in de klantervaring. Wat de cloud niet kan opvangen, moet een persoonlijke service doen. Daarmee maken bedrijven het verschil.”

Wat zijn de voordelen?
“Cloud helpt om softwareontwikkeling, integratie en businesstransformatie bijna volledig los te koppelen van infrastructuurkeuzes. De cloud is schaalbaar, flexibel, heel veilig en internationaal toegankelijk. Het is een pay-as-you-growservice, geen investering. Cloud computing biedt ook innovatieve direct-van-het-rek-oplossingen. Die vrijheid opent deuren en versnelt beslissingen.”

Zelf doen of outsourcing?
“Elk bedrijf maakt zijn eigen digitale reis, ook wij bij Sentia. Hoe meer de cloud een kritische factor is binnen een onderneming, hoe meer een organisatie geneigd is dit zelf op te nemen. Outsourcing kan beperkt worden in tijd: om snel digitaal DNA aan te kweken of om rechtstreeks te putten uit de expertise van een groot team aan specialisten. Via uitbesteding kan een bedrijf zijn klanten optimaal blijven servicen, en terwijl maximaal voorbereiden op de toekomst.”

MEER

Een ‘onsje meer’ in je interieur

Piet BoonJe huis is je visitekaartje. Jouw stijl en persoonlijkheid zitten vervat in je interieur. En hoewel design enkele jaren geleden iets exotisch leek, zijn mensen zich er veel meer in gaan interesseren en zijn ze het meer gaan waarderen. De bekende Nederlandse designer Piet Boon deelt zijn visie voor 2016.

In dienst van de consument, vandaag én morgen

Karel Van EetveltDe digitalisering is overal voelbaar en klantennoden veranderen snel. Terwijl nieuwe spelers met creatieve oplossingen komen, moeten bedrijven de nieuwe generatie zien te boeien. De opdracht? Businessmodellen herbekijken en de klant centraal stellen.

Lage-energiebouw voor comfort én besparingen

energiezuinig bouwenDriedubbele beglazing, een portie geduld en een rits premies. Mattias D’Hooge had de handen vol met de renovatie van zijn duplex tot een lage-energiebouw. Zelfs voor een architect van zijn kaliber was het een grote uitdaging. Maar het eindresultaat is een voorbeeld voor iedereen.

Een tuin voor het hele gezin

ExpertpanelJij een cocktail in de hand, je kinderen een waterpistool. Jij met je vingers in de moestuin, je kinderen met de bal aan de voeten. De tuin, dat is plezier voor het hele gezin. Drie bekende Vlamingen vertellen over hun bijzondere band met hun tuin.

Prof. Dr. Mathieu Vandenbulcke: ‘Lang leven, gelukkig leven!’

Prof. Dr. Mathieu Vandenbulcke‘En ze leefden nog lang en gelukkig’. Zo eindigen de meeste sprookjes. Maar zijn mensen die lang leven ook gelukkig? Wanneer we het hen zelf vragen, blijkt dit meestal wel het geval.

In de bres voor goeie ideeën

crowdfunding0,40 euro. Zoveel investeerde de gemiddelde Belg in 2014 in crowdfunding. Weinig, als je het naast de cijfers van pakweg Groot-Brittannië en Nederland legt, waar inwoners respectievelijk 29,5 en 3,7 euro vijl hadden. Wat moet je weten als je er zelf mee wilt beginnen?