Home Technologie IT 3 vragen aan… Sentia

3 vragen aan… Sentia

Wat is het belang van cloud computing?
“Software is eating the world. Steeds meer conventionele ondernemingen zijn softwaregedreven. Cloud computing is een strategische keuze geworden, een manier om business te doen met de klant. Contradictorisch: hoe meer het digitale aan belang wint, hoe crucialer het menselijke aspect in de klantervaring. Wat de cloud niet kan opvangen, moet een persoonlijke service doen. Daarmee maken bedrijven het verschil.”

Wat zijn de voordelen?
“Cloud helpt om softwareontwikkeling, integratie en businesstransformatie bijna volledig los te koppelen van infrastructuurkeuzes. De cloud is schaalbaar, flexibel, heel veilig en internationaal toegankelijk. Het is een pay-as-you-growservice, geen investering. Cloud computing biedt ook innovatieve direct-van-het-rek-oplossingen. Die vrijheid opent deuren en versnelt beslissingen.”

Zelf doen of outsourcing?
“Elk bedrijf maakt zijn eigen digitale reis, ook wij bij Sentia. Hoe meer de cloud een kritische factor is binnen een onderneming, hoe meer een organisatie geneigd is dit zelf op te nemen. Outsourcing kan beperkt worden in tijd: om snel digitaal DNA aan te kweken of om rechtstreeks te putten uit de expertise van een groot team aan specialisten. Via uitbesteding kan een bedrijf zijn klanten optimaal blijven servicen, en terwijl maximaal voorbereiden op de toekomst.”

MEER

Waar het naartoe moet met ons water

Niet alleen blijft de wereldbevolking stevig stijgen, ook de klimaatverandering maakt de gegarandeerde aanvoer van proper en drinkbaar water steeds moeilijker. Hoe moeten we daarmee omgaan en wat zijn de mogelijke oplossingen? Diane D’Arras, voorzitter van de International Water Association (IWA), laat in haar kaarten kijken.

Driemaal anders reizen

Reizen Reizen gaat allang verder dan een cruise of overwinteren in Spanje. Citytrips aan elkaar rijgen, een maandenlange pelgrimstocht ondernemen, het echte India ontdekken, noem maar op. Moderne 50-plussers doen het gewoon allemaal.

Uit succes leer je weinig

LichaamLieven Maesschalck: 'Onze nationale voetbalploeg heeft op het afgelopen WK een prachtig parcours afgelegd. Dat is in de eerste plaats de verdienste van de voetballers zelf, maar daarnaast valt de rol van Lieven Maesschalck, kinesist van de Rode Duivels, nauwelijks te onderschatten.'

De uitdagingen van digitalisering zijn niet te onderschatten

Danielle JacobsOoit was IT voornamelijk een technische functie. Ondertussen gaat het om veel meer: uitzoeken hoe technologie het bedrijf vooruit kan brengen, sterke contracten onderhandelen, beantwoorden aan wettelijke vereisten, veiligheid verzekeren… En hoewel de prioriteiten veranderd zijn, zijn ze minstens even belangrijk.

Ideaal Duaal Jury 2019

jury Voorstelling van de juryleden van de IdeaalDuaal-wedstrijd 2019 van SYNTRA Vlaanderen die vertellen over hun visie over duaal leren.

Entrepreneur in Residence bij SYNTRA Vlaanderen

SYNTRA Vlaanderen Luc Burgelman vervoegt SYNTRA Vlaanderen als Entrepreneur in Residence. Hij zal er werken aan de ontwikkeling van een ecosysteem rond duaal leren.