Home Technologie IT 3 vragen aan… Sentia

3 vragen aan… Sentia

Wat is het belang van cloud computing?
“Software is eating the world. Steeds meer conventionele ondernemingen zijn softwaregedreven. Cloud computing is een strategische keuze geworden, een manier om business te doen met de klant. Contradictorisch: hoe meer het digitale aan belang wint, hoe crucialer het menselijke aspect in de klantervaring. Wat de cloud niet kan opvangen, moet een persoonlijke service doen. Daarmee maken bedrijven het verschil.”

Wat zijn de voordelen?
“Cloud helpt om softwareontwikkeling, integratie en businesstransformatie bijna volledig los te koppelen van infrastructuurkeuzes. De cloud is schaalbaar, flexibel, heel veilig en internationaal toegankelijk. Het is een pay-as-you-growservice, geen investering. Cloud computing biedt ook innovatieve direct-van-het-rek-oplossingen. Die vrijheid opent deuren en versnelt beslissingen.”

Zelf doen of outsourcing?
“Elk bedrijf maakt zijn eigen digitale reis, ook wij bij Sentia. Hoe meer de cloud een kritische factor is binnen een onderneming, hoe meer een organisatie geneigd is dit zelf op te nemen. Outsourcing kan beperkt worden in tijd: om snel digitaal DNA aan te kweken of om rechtstreeks te putten uit de expertise van een groot team aan specialisten. Via uitbesteding kan een bedrijf zijn klanten optimaal blijven servicen, en terwijl maximaal voorbereiden op de toekomst.”

MEER

Alles wat je moet (w)eten over vitamine B12

gezonde voedingDe liefde voor het leven gaat door de maag. Dat weet je als je aan een goede kop koffie lurkt, fijn gaat dineren met je geliefde of samen met je kinderen op zondig-dag een vettige pizza naar binnen werkt. Een goede appetijt biedt je absoluut veel comfort en plezier, maar in de meeste gevallen ook heel wat belangrijke nutriënten.

‘De koude is mijn warme vriend’

Wim Hof In mijn laatste studie toonde ik via een hersenscan aan dat je met een sterke focus, controle kan uitoefenen over je lichaam. Er stroomde koud water over mijn lichaam, en mijn huidtemperatuur daalde niet. Dat deed ik, hoe ongelooflijk het ook klinkt, met de kracht van mijn gedachten. 

Hoe IoT het werk van uw bedrijf kan vergemakkelijken

Internet of Things (IoT)De term is tegenwoordig overal terug te vinden. Voorlopig nog (te) vaak als leuke toevoeging voor digitale toepassingen, een leuke gadget zeg maar. Maar IoT zal steeds belangrijker worden voor bedrijven.

Maak je zomer zzzoet

bij Dominique Persoone vertelt als peter van de bij over het belang van de bij. Leer bij over zijn favoriete diertjes ... En ook over zijn favoriete cocktail.

Winkel hier

lokaal winkelen Unizo heeft met de Winkelhieractie mensen wakker geschud: het wordt tijd om meer in eigen land te kopen. Lokaal winkelen boost de Belgische economie.

Pionier in start-ups

Start-ups Wist je dat 44 procent van de Vlaamse economie gedragen wordt door de provincie Antwerpen? Haar sterke punten zijn uiteraard de haven en de petrochemische en logistieke sector. Maar creatieve ondernemingen en start-ups hebben daar ook een niet te miskennen aandeel in.