Home Smart partner Identiteit is alles - vertrouwen is complex

Identiteit is alles – vertrouwen is complex

Omdat onze samenleving steeds digitaler wordt, is de behoefte aan robuuste online identiteitssystemen nog nooit zo groot geweest. Dat brengt veel kansen met zich mee, maar ook veel risico’s. Bovendien is het hebben van een identiteit alles. Je kunt er heel wat mee bereiken, maar daarnaast is het vertrouwen van een identiteit, in welke vorm dan ook, zeer complex.

Een digitale identiteitsstrategie moet daarom de hoeksteen/basis zijn voor elke organisatie. Bedrijven moeten hierbij kijken naar het oogpunt van business, compliance en architectuur. Hoe kunnen organisaties überhaupt over een aantal jaren nog bestaan, als zij niet in staat zijn eenvoudig en compleet veilig met klanten online te kunnen communiceren? Inbreuken op de beveiliging van (klant)gegevens zijn aan de orde van de dag.

Prangende vraagstukken

Dat is de reden waarom overheidsinstanties en industriegroepen tal van beveiligingsvereisten vaststellen. Maar ook klanten vragen hun leveranciers naar hun beveiligingsniveau en hun vermogen om aan de nieuwe voorschriften te voldoen. Hoe gaan organisaties hiermee om? En hoe kunnen zij ervoor zorgen dat deze functies consistent in hun IT-landschap worden geïntegreerd zonder dat de kosten exploderen? Bovendien, wat is er allemaal mogelijk om organisaties in staat te stellen transacties met klanten, leveranciers en partners uit te voeren, te versnellen en automatiseren? Waardoor je enorme besparingen en een hogere klanttevredenheid kunt verkrijgen?

Expertises bijeengebracht

Het zijn enkele diverse, zeer prangende vraagstukken waar business, ICT en security professionals dagelijks mee worstelen, aldus Ingeborg Bosch, Belgium Cluster Lead bij Heliview. Juist daarom brengt zij expertises bij elkaar om de uitdagingen rondom Digital (Self Sovereign) Identities, Trust & Data Protection te bespreken. Voorheen organiseerde Ingeborg in Nederland het jaarcongres Identity & Access Management, dat dit jaar haar 15de editie beleeft. Sinds 2018 is zij verantwoordelijk voor de Belgische variant van dat congres. “Mijn werk is vooral om de juiste mensen om mij heen te verzamelen die mij willen helpen. Ik ben niet de inhoudelijk expert. Na 15 jaar IAM Nederland weet ik inmiddels echt wel wat de belangrijkste onderwerpen zijn en waarvoor de potentiële deelnemers naar onze congressen komen. Maar ik ben altijd op zoek naar mensen uit het werkveld.”

Mensen willen zich in één dag laten informeren en van elkaar leren onder het mom ‘twee weten altijd meer dan een’.

Ingeborg Bosch

“Voor de Digital Identity & Trust Summit werk ik heel nauw samen met Erik R. van Zuuren. Hij werkt als plaatsvervangend lid voor de Vlaamse Toezichtcommissie, is Enterprise Information Security Architect bij BNP Paribas Fortis, Topic Leader CyberSecurity bij Solvay Brussel School, heeft zijn eigen Consultancy Bureau ‘Trustcore’ en heeft daarnaast nog tijd gevonden om samen met mij dit congres op te zetten. Hij bracht mij in contact met experts als Paul Danneels, Business Innovation Manager Officer bij Fednot en lid van het Cionet-bestuur, Annick Loks, Hoofd User Access Management bij ING België, Jacoba Sieders, Head of Identity- & Access Management van de European Investment Bank (EIB) en Hans Verbeeck, CTO van NxtPort. Samen met hen hebben we een mooi programma gebouwd, waarmee we business, ICT en security professionals in een dag kunnen informeren en inspireren over alle uitdagingen en oplossingen omtrent Digital (Self Sovereign) Identities, Trust & Data Protection.”

Twee weten altijd meer dan één (en drie nog meer)

Waarom juist in deze drukke periode een summit organiseren? “Omdat ik merk dat mensen de behoefte hebben om, juist in tijden van drukte en het altijd maar online moeten zijn, even weg te zijn van kantoor en de dagelijkse beslommeringen. Ze willen zich in één dag laten informeren en van elkaar leren onder het mom ‘twee weten altijd meer dan een’. Naast een kwalitatief hoogstaand conferentieprogramma hebben we verschillende activiteiten waarbij interactie en één-op-één-contacten centraal staan.”


MEER OVER… 

Digital Identity & Trust Summit brengt een diverse groep business, ICT en security professionals samen om de meest relevante kwesties met betrekking tot digitale identiteiten te bespreken. Een uniek evenement waarbij interactie en ervaringen van anderen centraal staan. We nodigen je graag uit om deel te nemen in Square (naast Brussel-Centraal) en te genieten van de keynotes, break-outs van solutionproviders en ‘invitation only’-sessies. Doe mee en ontvang je toegangsbewijs hier.

 

 

 

 

MEER

Mobiliteit op maat lost fileleed op

Carl VeysDe bedrijfswagen. Voor diegenen die erover beschikken, is het een erg gewaardeerd transportmiddel als onderdeel van hun loonpakket, voor anderen de oorzaak van alle verkeersellende. Maar het hoeft niet zo zwart-wit te zijn. De oplossing volgens mij? Een écht mobiliteitsbudget.

Tussen ‘trek je plan’ en ‘ik neem je over’

Patient-centered care Het individu dat patiënt wordt, wil steeds meer zeggenschap, meer baas zijn over eigen ‘wezen’,  meer inzage in zijn beschikbare gezondheidsgegevens.

Uit succes leer je weinig

LichaamLieven Maesschalck: 'Onze nationale voetbalploeg heeft op het afgelopen WK een prachtig parcours afgelegd. Dat is in de eerste plaats de verdienste van de voetballers zelf, maar daarnaast valt de rol van Lieven Maesschalck, kinesist van de Rode Duivels, nauwelijks te onderschatten.'

Alles slim en intelligent

DomoticaEen slimme telefoon, een slim horloge, een slimme auto… Alles is slim tegenwoordig. En je woning? Wees daar ook maar zeker van. De kans is namelijk groot dat je over vijf jaar ook in een slim huis woont dankzij verregaande domotica. Domo-wat?

Niet zomaar plots bio

Bio Wanneer je de term ‘biologisch’ leest op een verpakking, mag je ervan uitgaan dat het een echt bioproduct betreft. De term is namelijk wettelijk beschermd door de Europese biowetgeving. Biologische producten worden van boer tot winkel streng gecontroleerd. 

Wereldwijd scoren met festivals

festivalBelgische festivals zijn internationaal gerenommeerd. Ons land staat dan ook ver op gebied van festivals, met een sterke organisatie en reputatie.