skincare
Lichaam

Zo pas je je skincare routine aan aan de lente

02.04.2024
door Fokus Online

Nu het buiten steeds warmer aanvoelt en onze huid weer wat meer zonnestralen krijgt, is het de ideale moment om je skincare routine aan te passen aan de veranderingen die de lente met zich meebrengt. Enkel zo voldoe je nog steeds aan de veranderende behoeften van je huid en behoudt het zijn stralende karakter. Hulp nodig hierbij? Lees dan de volgende 5 handige tips.

Lichtere formules voor hydratatie

Met het warmere weer heeft je huid vaak minder behoefte aan zware, voedende crèmes. Kies in plaats daarvan voor een lichtere formule zoals een hydraterende gel of serum voor het gezicht dat snel door de huid wordt opgenomen zonder een vettig gevoel achter te laten. Deze zachte texturen helpen je huid gehydrateerd te blijven zonder overmatig te verzwaren, wat vooral belangrijk is als de temperaturen stijgen.

Bescherm je huid tegen de zon

Naarmate de zon sterker wordt, is het belangrijk om zonnebescherming te gebruiken tegen schadelijke UV-stralen. Wist je trouwens dat zonnestralen zelfs op bewolkte dagen schade aan de huid kunnen veroorzaken? Gebruik dus elke dag een zonnebrandcrème met minimaal SPF 30. Kies bij voorkeur voor een lichte formule die geschikt is voor dagelijks gebruik en breng het royaal aan op je gezicht, nek en andere blootgestelde delen van je lichaam.

Exfolieer regelmatig

Tijdens de wintermaanden kan de huid vaak droog en schilferig worden door de koude lucht. Met de komst van de lente is het belangrijk om die dode huidcellen kwijt te raken en je huid een frisse, stralende uitstraling te geven dankzij een goede skincare routine. Voeg een milde exfoliant toe aan je routine om je huid te helpen vernieuwen en onzuiverheden te verwijderen. Kies voor één met fruitenzymen of zachte deeltjes die de huid niet irriteren.

Voeg antioxidanten toe aan je routine

Antioxidanten zijn krachtige ingrediënten die de huid beschermen tegen schade door vrije radicalen en die tekenen van veroudering tegengaan. In de lente, wanneer de blootstelling aan de zon toeneemt, is het dus extra belangrijk om deze stoffen aan je skincare routine toe te voegen. Zoek naar producten met ingrediënten zoals vitamine C, E of B, groene thee-extract en niacinamide, die allemaal bekend staan om hun antioxidante eigenschappen. Het Hyalu B5 serum is bijvoorbeeld een goede aanvulling op je huidige routine.

Hydrateer van binnenuit

Naast het aanpassen van je externe huidverzorgingsroutine, is het belangrijk om aandacht te besteden aan je voedingsgewoonten. Drink voldoende water om je huid gehydrateerd te houden van binnenuit. Voeg tot slot vochtinbrengende voedingsmiddelen toe aan je dieet zoals komkommer, watermeloen, tomaten en andere sappige vruchten.

Vorig artikel