kleerkast
Mode

Zo maak jij jouw kleerkast terug summerproof

21.04.2023
door Fokus Online

Bomen krijgen groene blaadjes, het is ‘s avonds langer licht en we zien de zon terug meer en meer tevoorschijn komen. Dat betekent maar één ding: de zomer komt eraan! Tijd om die dikke truien op te bergen en plaats te maken voor jouw favoriete zomerkleedjes. Welke trends zijn deze zomer helemaal hip en hoe pak jij een grote lenteschoonmaak in jouw kleerkast aan? Wij geven onze beste tips. 

Bewaar het overzicht

Je hebt je dikke winterkleren opgeborgen en plaatsgemaakt voor zomerkleren. Maar welke zomerkleren heb je nu weer juist? Na een lange winter is een lenteschoonmaak het ideale moment om nog eens na te gaan welke zomerkleren je nog in je collectie hebt hangen. Gooi weg wat je al een paar zomers niet meer hebt aangedaan of maak er iemand anders blij mee wanneer het nog draagbaar is. Door een goede selectie te maken en enkel de stuks te behouden die je nog graag en vaak draagt, zorg je voor ruimte en overzicht in je kleerkast. Zorg ervoor dat kledingstukken niet als decoratie in je kast blijven hangen zonder ze te dragen, maar maak liever plaats voor de stuks die je écht draagt. 

Zachte tinten en luchtige stoffen 

Nu je weer ruimte hebt gemaakt in je kleerkast en een goed overzicht hebt van wat je juist hebt, is het tijd om je garderobe aan te vullen met zomerse stuks! De temperaturen stijgen, dus kledij in luchtige stoffen voelen erg aangenaam. Denk daarbij aan linnen, katoen of zijde en zorg voor een goede mix van luchtige kleedjes, broeken en blouses. Met een kleerkast vol tijdloze stuks die eenvoudig te combineren zijn met toffe schoenen, zoals sneakers of sandaaltjes, heb je heel de zomer lang in een wip een mooie outfit bijeen gezocht. Naast goede basics, is een leuke print natuurlijk ook altijd een goede toevoeging aan elke zomerse kleerkast. 

Zomerse vibes met de juiste accessoires

Om je zomerse outfit helemaal af te maken voeg je nog wat accessoires toe. Een paar leuke sieraden zoals originele ringen, armbandjes in felle kleuren of een broche, maken je outfit zo nog wat vrolijker! Zelfs een sobere look met neutrale kleuren wordt op slag een zomers pareltje door enkele kleurrijke toevoegingen. Wees zeker niet bang om eens zot te doen en denk naast juwelen ook eens aan een leuke pet, een sjaaltje, mooie sokjes en meer. 

Vorig artikel
Volgend artikel