auto
Smart Partner

Zo betaal je zo min mogelijk voor je auto

21.03.2023
door Fokus Online

Een eigen auto biedt je veel vrijheid, maar kan ook behoorlijk duur zijn. Denk hierbij niet alleen aan hetgeen je betaalt voor de aanschaf van het voertuig. Ook dien je rekening te houden met de kosten voor het onderhoud aan de auto, je autoverzekering en bijvoorbeeld het verbruik van brandstof. Om de kosten niet onnodig hard op te laten lopen, zijn er verschillende manieren om te besparen. In dit artikel zetten we enkele handige tips voor je op een rijtje. 

Zoek naar de goedkoopste autoverzekering 

Een simpele manier om geld over te houden aan het eind van de maand is je lopende autoverzekering vergelijken met het huidige aanbod van verzekeraars. Het is makkelijker dan je denkt! Online vind je verschillende tools, waarmee je de diverse autoverzekeringen eenvoudig naast elkaar zet. Heb je de goedkoopste oplossing gevonden? In dat geval sluit je deze direct af vanuit zo’n tool. 

Kijk goed naar de dekking van een verzekering 

Bij het vergelijken van de verschillende autoverzekeringen is het niet alleen zaak te letten op de premie ervan. Kijk ook goed naar de geboden dekking. Een BA-autoverzekering is de goedkoopste optie; deze verzekering biedt je de minst uitgebreide dekking. Alternatieven zijn een mini-omnium en full-omnium autoverzekering. Welke dekking het beste aansluit op jouw situatie is onder meer afhankelijk van de plek waar je de auto parkeert, de mate waarin je deze gebruikt en de plek waar je woont. In een stad is de kans op schade vaak groter dan in een gebied buiten de grote steden. 

Kijk nog eens naar je rijgedrag 

Niet alleen het overstappen naar een andere verzekeraar helpt je te besparen op de kosten van een auto. Let ook op je eigen rijgedrag. Door bijvoorbeeld snel naar een hogere versnelling te schakelen neemt je brandstofverbruik af. Dat geldt ook, wanneer je erin slaagt op een zo constant mogelijk tempo te rijden. Een goede reden om je cruise control aan te zetten onderweg; naast het gemak wat deze functie je biedt. Probeer je snelheid daarbij te beperken. Het is goedkoper om 100 km/u te rijden, dan 130 km/u! 

Zelf onderhoud aan je auto uitvoeren 

Voor het onderhoud aan de auto gaan veel mensen naar de garage. Een deel van het onderhoud voer je echter zelf uit. Denk hierbij aan het controleren en op peil houden van de bandenspanning, het tijdig aanvullen van bijvoorbeeld de motorolie en andere vloeistoffen onder de motorkap, enzovoorts. 

Vorig artikel
Volgend artikel