lingerie
Smart Partner

Welke lingerie voor welke gelegenheid?

23.05.2023
door Fokus Online

Vrouwen weten: lingerie is iets persoonlijk. De lingeriekeuze van een vrouw gaat over intiem zijn met jezelf, comfort en zelfvertrouwen. Er is zoveel keuze en soorten ondergoed, dat je hier een overzicht kan terugvinden over welke lingerie er bestaat, en waarom het zo is ontworpen. 

Alledaagse en comfortabele lingerie

Laten we beginnen met alledaagse lingerie. Voor de meesten van ons is dit de lingerie die we het meest dragen. Dit omvat comfortabele bh’s (alles waar jij je goed in voelt, van een push-up tot een balconette bh), ondergoed en sportkleding. Comfort is hier de sleutel. We willen ons de hele dag op ons gemak en ondersteund voelen. Kies daarom voor bh’s en ondergoed met een goede pasvorm en gemaakt van ademende materialen zoals katoen. Meer en meer vrouwen gaan tegenwoordig voor een boxershort voor dames

Daarnaast is de gepaste sportkleding ook belangrijk als je regelmatig sport. Het moet ondersteunend en flexibel zijn, zodat je vrij kunt bewegen tijdens het sporten. 

Speciale lingerie voor bijzondere gelegenheden

Voor speciale gelegenheden is er lingerie die gemaakt is om te verleiden en te imponeren. Dit omvat babydolls, corsetten, jarretels, bh balconette, kousen en meer. Deze stukken zijn gemaakt van delicate stoffen zoals kant, zijde en satijn. Ze zijn ontworpen om je vrouwelijke rondingen te accentueren en je zelfvertrouwen te vergroten. Een mooi aansluitend en stijlvol stuk lingerie kan je outfit helemaal afmaken, of het nu voor een romantische avond thuis is, of voor een speciale gelegenheid zoals een bruiloft of feestje.

Zwangerschapslingerie

Vergeet ook niet dat er lingerie speciaal ontworpen is voor zwangerschap en borstvoeding. Dit omvat voedingsbeha’s, slipjes en zwangerschapsondergoed. Het is belangrijk om comfortabele en ondersteunende lingerie te dragen tijdens de zwangerschap en het geven van borstvoeding. Het kan ook handig zijn om bh’s te hebben die gemakkelijk openen en sluiten voor het geven van borstvoeding.

Unieke of op maat gemaakte lingerie

Ten slotte is er ook nog de lingerie die bedoeld is om te dragen onder specifieke kleding. Denk aan strapless bh’s, plak bh’s en shapewear. Deze stukken zijn ontworpen om te worden gedragen onder kleding die anders niet zou passen of er niet goed uit zou zien met alledaagse lingerie. Strapless bh’s zijn ideaal voor strapless jurken en tops, terwijl plak bh’s geschikt zijn voor kleding met een lage rug of diepe halslijnen. Shapewear kan worden gedragen onder strakke kleding om een specifieke look te creëren en je figuur te accentueren.

Vorig artikel
Volgend artikel