Gent
Outdoor

Wat is er allemaal te beleven in de stad Gent?

08.05.2023
door Fokus Online

Gent is een Belgische stad met zo’n 260.000 inwoners en ligt onder Zeeland en in de Zuidwestelijke richting van Antwerpen. Wanneer je erover nadenkt om een trip te maken naar deze mooie stad is het verstandig om je van tevoren goed in te lezen over alle bezienswaardigheden en activiteiten die deze stad te bieden heeft. Je kunt je op verschillende manieren verplaatsen door Gent. Zo kun je kiezen voor een leuke wandelroute, maar bij langere stukken is het natuurlijk ook mogelijk om een taxi Gent in te schakelen. Het is ook mogelijk om te fietsen in deze stad. In deze blog vertellen we je graag meer over alles wat Gent te bieden heeft zodat je er een onvergetelijke trip van kunt maken.

Bezoek de Sint-Michielsbrug en het Belfort

De Sint-Michielsbrug is de bekendste brug van Gent. Dit is een boogbrug van stenen en ligt midden in het centrum. Inmiddels is deze brug al ruim 100 jaar oud. Vroeger was deze brug een platte draaibrug. Tijdens je bezoek aan Gent zul je ongetwijfeld een of meerdere keren over deze brug heen lopen. Een andere leuke plek om te bezoeken is het Belfort. Dit is een wachttoren en vanuit hier kun je uitkijken op de gehele stad. Je moet wel eerst 366 stappen naar boven zetten, dus bereid je goed voor!

Gebouwen en architectuur in de binnenstad

In Gent vind je een hoop mooie historische gebouwen. Wanneer je houdt van architectuur en historie is Gent dan ook zeker een mooie stad om te bezoeken. Tijdens het wandelen door de stad kijk je je ogen uit naar de verschillende soorten plekken waar je deze gebouwen kunt vinden. Deze gebouwen staan midden in het stadscentrum en worden veelal omringd door leuke tentjes waar je kunt eten of drinken. Ga lekker een stuk wandelen door Gent en laat je verrassen door alle mooie plekken die deze stad te bieden heeft.

Gezellige pleintjes en marktjes 

Naast het rondlopen door de stad zijn er ook genoeg plekken te vinden waar je even lekker kunt neerstrijken voor een drankje en een hapje. Daarnaast zijn er ook vele marktjes te vinden in Gent. Hier kun je ook rustig een dagje lekker rondlopen en kijken wat er allemaal te koop is. Verder is Gent een zeer grote studentenstad. Hierdoor kun je op elke hoek van de straat wel meerdere leuke en gezellige cafés en restaurants vinden. Kortom, je hoeft je zeker niet te vervelen in deze leuke stad!

Vorig artikel
Volgend artikel