Nieuw-Zeeland
Reizen

Verkenning van de verborgen juweeltjes van Australië en Nieuw-Zeeland

21.06.2023
door Fokus Online

Een rondreis door Australië en Nieuw-Zeeland is een van de meest bijzondere die je ooit mee gaat maken. Waarom? Je staat oog in oog met de meest indrukwekkende natuur, je geniet van veel rust en ruimte en er staat een avontuurlijke roadtrip op je te wachten. Al met al maak je hier dus herinneringen voor het leven. Kom je maar al te graag te weten welke highlights je eigenlijk niet mag missen tijdens je vakantie Australië en Nieuw-Zeeland? We hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet. 

Verken de ongerepte en hagelwitte stranden 

Zowel Nieuw-Zeeland als Australië staan bekend om de prachtige stranden. Dus ben je een zonaanbidder of een surf liefhebber in hart en nieren? Dan ben je vast en zeker veel te vinden vlak bij de zee. Je geniet van kristalhelder water, hagelwitte stranden en uitgestrekte gebieden. Het kan daarom zomaar zo zijn dat je een deel van het strand helemaal voor jezelf hebt. En dat doet het dus ook weer net even wat beter op de vakantiefoto’s.

Tal van leuke cafeetjes en restaurants in steden als Queenstown en Melbourne 

Een dag relaxen aan het strand wissel je erg goed af met een bezoek aan bruisende steden. Denk daarbij aan steden zoals Queenstown en Melbourne. De steden voelen erg westers aan en barsten van de leuke cafeetjes en restaurants. Smul van lokale specialiteiten of maak kennis met een menukaart met bekende internationale gerechten. De steden staan bekend om de relaxte sfeer en het kan zomaar zo zijn dat je de leukste gesprekken gaat voeren met locals.

Gletsjers, de outback en imposante bergtoppen in de nationale parken 

Natuurlijk mag een bezoek aan de nationale parken van de landen ook niet ontbreken tijdens een reis maken naar Nieuw Zeeland en Australië. Hier ben je vast en zeker even helemaal stil door de prachtige natuur die je tegen gaat komen. Van gletsjers tot aan de outback met kangoeroes tot aan imposante bergtoppen in berggebieden. Het zijn slechts een paar voorbeelden van landschappen die je tegen gaat komen. Je kunt je daar dus prima weken achter elkaar gaan vermaken. Tip! Sommige gebieden zijn erg uitgestrekt en de temperaturen kunnen vooral in Australië flink oplopen. Zorg ervoor dat je jezelf altijd goed voor gaat bereiden met voldoende eten, drinken en een goede routekaart. Hierdoor kun je mogelijke gevaarlijke situaties veel beter voorkomen.

Vorig artikel
Volgend artikel