zomer
Bouwen & Wonen

Tips om je woning summerproof te maken

19.07.2023
door Fokus Online

De zomer is dé periode waarin we kunnen genieten van lange avonden op het terras, barbecues met vrienden en ontspanning in de zon. Voordat we ons volledig kunnen overgeven aan dit zomers plezier, moeten we ervoor zorgen dat onze woningen er piekfijn uitzien. Hier zijn een aantal tips om je woning helemaal summerproof te maken.

Een fris en stralend huis met de hulp van poetsbehuisdrijven

Een stralend huis begint bij een grondige schoonmaak. De winter en lente hebben ongetwijfeld hun sporen achtergelaten, dus het is tijd om die poetsspullen tevoorschijn te halen. Als je niet veel zin hebt (en liever in de zon geniet) of tijd hebt om zelf het hele huis schoon te maken, kun je altijd beroep doen op de diensten van poetsbedrijven. Zij nemen graag het werk van je over en zorgen ervoor dat je woning weer fris en stralend is. 

Laat het zonlicht binnen

De zomer staat synoniem voor veel zonlicht en frisse lucht. Zorg ervoor dat je ramen en deuren schoon zijn, zodat je optimaal kunt genieten van het zomerse weer. Maak de ramen grondig schoon, zowel aan de binnen- als buitenkant, en controleer of er geen vuile ophopingen zijn in de raamkozijnen. Vergeet ook niet de muggenwering te controleren en eventueel te repareren, zodat je geen last hebt van ongewenste insecten tijdens warme zomernachten.

Een stralend dak na ontmossing 

Na maanden van vochtig weer kan je dak bedekt zijn met ongewenst mos en vuil. Dit kan niet alleen de uitstraling van je woning verminderen, maar ook schade aan het dak veroorzaken. Daarom is het belangrijk om je dak te laten ontmossen. Met behulp van professionele dakontmossingsservices kun je jouw dak laten reinigen en beschermen tegen verdere schade. Zo geef je je huis een frisse uitstraling en voorkom je toekomstige problemen.

Creëer een zomerse sfeer in je interieur

Breng de zomerse sfeer naar binnen door je interieur aan te passen. Ruim rommel op, verander je gordijnen naar luchtige en lichte varianten, en voeg vrolijke kleuraccenten toe met kussens, bloemen en decoratieve items. Verplaats eventueel zware meubels om een luchtige en open ruimte te creëren. Zo zul je meteen het zomerse gevoel ervaren zodra je je huis binnenstapt.

Vorig artikel
Volgend artikel