spelletjesavond
Lifestyle

Spelletjesavond met vrienden? Game on!

28.03.2023
door Fokus Online

De stijgende energieprijzen en het leven dat almaar duurder wordt, zetten ons aan tot nadenken. Je wil namelijk zo veel mogelijk waar voor je geld. Voor velen zit het wekelijkse restaurantbezoek, concert of filmavondje met vrienden er dan ook niet meer in. Wij zochten een creatief, leuk én budgetvriendelijk alternatief: een old fashioned spelletjesavond met vrienden. Who’s in?

Revival

Gezelschapsspellen zijn terug van weggeweest. Niet alleen klassiekers als Monopoly en Cluedo, maar ook de meer strategische spellen als Catan of Carcassonne. Is jouw vriendengroep iets dynamischer? Leef je dan uit met het doldwaze Twister of Speak Out, waarbij jullie zinnen moeten voorlezen door middel van een plastic mondstuk. Of waag je aan een leuk escape room spel in je woonkamer!

Nodig de juiste vrienden uit

Nodig voor je spelletjesavond bij voorkeur vrienden uit waarvan je weet dat ze houden van gezelschapsspelletjes. Idealiter vraag je ook vrienden die elkaar kennen. Vraag hen om zelf een leuk spel mee te brengen. Wat ook kan helpen om de avond vlot te laten verlopen, is het kennen van de spelregels van de geplande spellen. Wanneer iedereen deze voorbereidt of kent, gaat het spelen een stuk vlotter en aangenamer.

Warming up

Om helemaal in de sfeer van de avond te komen, is het handig om een kort en eenvoudig spelletje te spelen als Valse Motten. Zo is iedereen klaargestoomd om zich nadien aan iets strategischere en serieuzere spellen als Catan te spelen.

Wijnen maar

Als host van de avond, kan jij voor de hapjes en de drankjes zorgen, of jullie spreken af dat iedereen iets meeneemt: de ene zorgt voor wijn, de andere voor hapjes als olijven en humus. En nog iemand anders voor iets zoets. Zo kan je je laten verrassen door de creativiteit van de ander en kunnen jullie meteen ook de kosten delen.

Zorg jij voor de wijn? Dan scoor je altijd met een Franse Pinot Noir, of met een zwoele Italiaanse Amarone della Valpolicella.  Die laatste wijn is uiterst geschikt als je bij je gasten wil uitpakken met een bijzonder wijntje. Voor de niet-wijnliefhebbers kan je uiteraard ook altijd een flesje cava of champagne in huis halen. Vergeet ook de niet-alcoholische drankjes niet!

Beurtrol

Vinden jullie het concept van een spelletjesavond helemaal te gek? Organiseer dan vaker zo’n avond met jullie vriendengroep en spreek om beurten bij iemand anders thuis af. Maak er eventueel een wedstrijd van: wie de meeste spelletjes wint tijdens het jaar, ontvangt een heuse prijs.

Vorig artikel
Volgend artikel