huwelijk
Lifestyle

Organiseer je droomhuwelijk

23.05.2023
door Fokus Online

Proficiat, jullie gaan binnenkort trouwen! Uiteraard wil je dat jullie huwelijk ook de mooiste dag van je leven wordt. Om te zorgen dat jullie dag helemaal naar wens verloopt, bereid je best een aantal zaken goed voor. Dan hoef je op de dag zelf ook niet te stressen en kan je zo veel mogelijk genieten van het moment zelf. 

Moodboard 

Vooraleer je aan de échte voorbereidingen begint, is het leuk én nuttig om een moodboard te maken. Via Pinterest kan je bijvoorbeeld heel gemakkelijk leuke ideeën verzamelen. Het geeft je inspiratie om te weten wat jijzelf en je partner net wel of net niet mooi vinden. Dankzij zo’n moodboard kan je ook bepalen welke stijl je graag wil voor je uitnodigingen, de aankleding van je zaal en de bedankingen achteraf. Het is leuk als alles bij elkaar past.   

Praktisch

Beslist? Dan ga je best zo snel mogelijk op zoek naar de locatie die het best bij jullie past: of dat nu een landelijke, een industriële of net een klassieke plek is. Doe dit ruim op tijd, want de mooiste trouwzalen zitten heel snel vol. Zeker in het voorjaar, hét populairste moment om te trouwen, kan het meer dan een jaar duren vooraleer er een plekje vrij is. Als je daar zicht op hebt, kan je de datum vastleggen en mensen beginnen uitnodigen. 

Save the date   

Als de datum bekend is, begint het echt! Wie nodig je allemaal uit? Je gastenlijst opstellen is een groot werk, maar wacht toch niet te lang om eraan te beginnen. Dan kan je de genodigden op tijd de stijlvolle trouwkaarten sturen met een save the date. Zo kunnen ze de datum op tijd vrijhouden en zeker aanwezig zijn op jullie hoogdag. 

Kleed 

Heb jij als klein meisje ook altijd gedroomd van prachtige trouwjurken? Nu wordt die droom eindelijk werkelijkheid. Nodig je beste vriendinnen, je mama en je zus uit en de jacht kan beginnen! Met een lekker glaasje cava erbij wordt de passessie een echt feest. Benieuwd! 

Attenties 

Op het einde van het huwelijk nemen de gasten graag een herinnering mee. Dat biedt hen de kans om zo regelmatig aan jullie dag terug te denken. Bovendien bedank je hen op die manier voor hun aanwezigheid en de cadeaus die ze meegebracht hebben. Bedankjes voor jullie huwelijk heb je in alle maten en soorten: van leuke zeepjes tot plantjes en sleutelhangers. Maar waarschijnlijk wist jij al wel bedankje je wilde als je je moodboard aan het maken was!? Geniet ervan! 

Vorig artikel
Volgend artikel