communie
Lifestyle

Organiseer het perfecte communie- of lentefeest

20.04.2023
door Fokus Online

Staat de communie van je tiener op de planning? Dan zit je nu wellicht onder een stevige portie organisatiestress. Voor een geslaagd feest moet je dan ook aan van alles denken: een stijlvolle outfit voor jezelf en het feestvarken, een gezellige locatie, de gasten…en lekker eten. Bang om een van deze zaken over het hoofd te zien? Check dan de volgende 5 tips om een perfect communie- of lentefeest te organiseren. 

Bepaal het thema 

Alvorens je aan de slag gaat met uitnodigingen, het menu en decoratie, denk je best na over het algemene thema. Dit bepaalt namelijk de overige organisatie van het feest. Ga bijvoorbeeld voor een bloemen-, piraten-, of prinsessen thema, afhankelijk van de voorkeur van het feestvarken. Welk thema je uiteindelijk ook kiest, een persoonlijke toets en gezelligheid mag zeker niet ontbreken. Nood aan inspiratie? Dan kan je terecht op Pinterest. 

Kies de gepaste eetformule 

Een communie- of lentefeest in de tuin? Dan kan je zelf een eenvoudig menu voorzien. Maar voor meer gemak is catering aangeraden dat je online makkelijk per regio op zoekt. Zo vind je bijvoorbeeld in no-time een goede traiteur in Brugge. Die biedt waarschijnlijk enkele eetformules aan zoals een buffet, een BBQ, of een walking dinner. Kies hieruit degene die het meest aangenaam is voor je gasten en waar je eigen voorkeur naar gaat. 

Vul aan met hapjes 

Voorzie naast een diner enkele hapjes om de eetlust tussendoor te stillen. Het kan leuk zijn als deze zijn aangepast aan het thema, maar dit is niet altijd mogelijk. Ook hiervoor kan een traiteur aan huis handig zijn, zodat je op je gemak van het feest geniet. Denk tot slot na over de presentatie ervan. Horen de gasten zelf op te staan of worden ze rondgebracht aan tafel? 

Voorzie entertainment

Er zullen ongetwijfeld heel wat kids aanwezig zijn, en die vervelen zich al snel zonder een activiteit. Om dit tegen te gaan, kan je wat entertainment voorzien. Denk aan kleurboeken en knutselmateriaal, maar ook een springkasteel of een fotohoek. Eindeloze mogelijkheden vind je opnieuw op het internet.  

Denk aan een kleinigheid 

Het is altijd fijn om naar huis te gaan met een kleine gift als aandenken, niet? Ook dit kan van alles zijn. Bak iets lekkers met je tiener in hetzelfde thema of ga voor een creatief, zelfgemaakt cadeautje. Je merkt het dus al, de gift hoeft absoluut niet veel moeite of geld te kosten. 

Vorig artikel
Volgend artikel