ongedierte
Gezondheid

Ongedierte: maak er makkelijk komaf mee

27.09.2023
door Fokus Online

Je magazijn is het kloppende hart van je bedrijf. Hier stockeer je alles wat je nodig hebt om aan het werk te kunnen gaan. Jammer genoeg vinden ook minder aangename beestjes, zoals ratten, muizen en vliegen, gemakkelijk de weg naar zo’n veilig schuiloord. Wanneer je een bedrijf runt, is ongedierte wel het laatste wat je kunt gebruiken. Niet alleen zorgt het voor onhygiënische toestanden, maar het kan je bedrijf ook een slechte naam bezorgen. Dat wil je natuurlijk niet! Hier lees je hoe je ongedierte kunt doen verdwijnen en ervoor kunt zorgen dat deze beestjes ook niet meer terugkomen.

Bestrijding en preventie van ongedierte

Over het algemeen is het onbegonnen werk om zelf de strijd met plaagdieren aan te gaan. Wanneer je merkt dat je zo’n ongenode gasten hebt, doe dus het best beroep op een vorm van pest control. Deze specialisten weten waar ze mee bezig zijn en hoe ze je zo snel mogelijk van je ongedierte vanaf kunnen helpen. Bovendien doen ze dit op een discrete en veilige manier. Na het verdelgen van de plaagdieren, maken ze ook de tijd om met jou te bekijken hoe je het kan voorkomen dat je terug lastig gevallen zou kunnen worden door plaagdieren.

Alle experten van pest control zijn goed opgeleid en beschikken over de nodige certificaten om hun werk goed te kunnen doen. Uiteraard houden ze ook rekening met de geldende wet- en regelgeving. Ze volgen regelmatig trainingen om te kunnen blijven uitblinken in hun job. Wanneer je beroep doet op pest control, mag je er dus gerust in zijn dat ze op een veilige manier werken voor jou, je omgeving en je huisdieren. Ze hebben geen medelijden met het ongedierte dat jou of je bedrijf komt lastigvallen.

Grondige nazorg

Ook nazorg en preventie is belangrijk bij het verdrijven van plaagdieren. Daarom zijn fumigations soms de beste manier om schade aan je producten door ongedierte te voorkomen. Fumigations of vergassing met gifgas wordt ingezet voor de curatieve behandeling van goederen en ruimten wanneer er sprake is van ongedierte. De fumigations kunnen uitgevoerd worden in silo’s, containers, magazijnen en bedrijfsgebouwen, maar ook in schepen. Fumigations worden alleen uitgevoerd door experten die de nodige opleidingen hebben gevolgd om dit soort van ongediertebestrijding te mogen uitoefenen. Deze experts, ook wel gassingsleiders genoemd, hebben een brede internationale ervaring wanneer het aankomt op het verdrijven van plaagdieren met gifgas.

Het gas kan gebruikt worden in ruimtes waar voedingsmiddelen, maar ook kunstproducten of transportmiddelen worden opgeslagen. Het is dus een veilige manier om ongedierte te doen verdwijnen. Uiteraard wordt er na het begassen grondig nagemeten of er nog giftige stoffen, gassen of dampen in de begaste ruimte aanwezig zijn, alvorens er terug gebruikgemaakt kan worden van deze plaatsen. Fumigations zijn daardoor een perfect veilige manier om komaf te maken met ongedierte.

Vorig artikel
Volgend artikel